LAHEW: RUSYA’YLA ORTAK HAVA SAVUNMA SİSTEMİ NATO’NUN ERMENİSTAN’A YÖNELİK TUTUMUNU ETKİLEMEZ
Paylaş :
PDF İndir :

28.07.2016


27 Temmuz 2016

News.am

 

Rusya’yla ortak Hava Savunma Sisteminin tesisi NATO’nun Ermenistan’a yönelik tutumunu etkilemez. Açıklama «NATO Varşova Zirvesi: Ermenistan için sonuçlar» başlıklı toplantıda  Güney Kafkasya NATO Ofisi  Direktörü William Lahew’dan geldi.

 

Ermenistan’ın hedef alınmayacağı, zira NATO’nun kolektif güvenlik düşüncesi üzerine kurulduğunu kaydeden Lahew ″Bu sözleşme NATO Partnörlüğünü hiçbir şekilde etkilemez″ dedi ve NATO’nun, Gürcistan’la işbirliğine öncelik vererek Güney Kafkasya’daki varlığını pekiştirdiğini ifade etti. Lahew’ya göre, NATO’nun Gürcistan’la olan sıkı işbirliğinden Ermenistan da faydalanabilir.

 

Hatırlatalım: Rusya’yla Ortak Hava Savunma Sistemi Anlaşması kısa bir süre önce Ermenistan Parlamentosunda onaylanmıştı.




Henüz Yorum Yapılmamış.