Sputnik, 13.02.2018
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Güney Kore'deki PyeongChang Kış Olimpiyatları'nın açılış törenine katıldıktan sonra Pyongyang'a dönen yüksek düzeyli heyet ile görüştü. Kuzey Kore lideri iki Kore arasında Olimpiyat Oyunları ile yaratılan 'uzlaşma ve diyalog sıcak ikliminin' daha da canlandırılarak sürdürülmesi çağrısı yaptı.
Önce ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, arkada Kuzey Kore'nin temsili Devlet Başkanı Kim Yong-nam ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kızkardeşi Kim Yo-jong
Kuzey Kore lideri Kim, Güney Kore'yi 1953'teki ateşkesten bu yana ziyaret eden en yüksek düzeyli Kuzey Koreli yetkililer olan ve Olimpiyat Oyunları sırasındaki temaslarını tamamlayıp ülkelerine dönen Kuzey Kore İşçi Partisi Politbüro üyesi kızkardeşi Kim Yo-jong ve Kuzey Kore Meclis Başkanı Kim Yong-nam ile görüştü.
Görüşmede ayrıca Ulusal Spor Rehberliği Komitesi Başkanı Choe Hwi ve Ülkenin Barışçı Birleşmesi için Komite'nin Başkanı Ri Son-gwon da hazır bulundu.
Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA görüşmeyle ilgili fotoğraf da yayımladı.
'KİM, KUZEY-GÜNEY KORE İLİŞKİLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ KONUSUNDA UYGULANABİLİR ADIMLARIN ATILMASI İÇİN ÖNEMLİ TALİMATLAR VERDİ'
PyeongChang'da 'sonucu değil niteliği önemli' karşılaşma: Birleşik Kore ilk maçına çıktı
KCNA'nın aktardığına göre, Kuzey Kore lideri ülkesinin heyetinin Olimpiyatlar'ın açılış törenine katılımı dahil 'samimi' çabalarını övdü ve yaptıkları işlerden dolayı memnuniyetini ifade etti.
Ayrıca Kim'in Güney Kore'yi misafirperverliği nedeniyle kutladığı ve Kuzey Kore heyetinin rahat etmesi için gösterdikleri samimi çaba ve heyete verilen öncelik nedeniyle teşekkür ettiği kaydedildi.
Açıklamada "Kuzey ve Güney'in ortak irade ve güçlü arzusu yoluyla yaratılan sıcak uzlaşma ve diyalog ikliminin daha da canlandırılarak iyi sonuçlar alınmasının önemli olduğunu kaydeden Kim, Kuzey-Güney ilişkilerinin geliştirilmesine yönelimin ayrıntılarını ifade etti ve bu konuyla alakalı uygulanbilir adımların atılması için önemli talimatlar verdi" dendi.
Ancak Kim'in bu uzlaşma planının ayrıntıları haberde yer almadı.
Kuzey Koreli heyet 3 gün süren Güney Kore temaslarında, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile bir dizi görüşme gerçekleştirmiş, Kim'in kızkardeşi Kim Yo-jong, Moon'u Pyongyang'a davet etmişti.
Moon yanıt olarak ziyaretin gerçekleştirilmesi için uygun atmosferi yaratmayı istediğini belirtmişti. Kuzey Kore Olimpiayatlar'a atletlerinin yanı sıra ponpon kızlarını ve müzisyenlerini de göndermişti.
MOON: ABD, KUZEY KORE İLE GÖRÜŞMEYE AÇIK
Güney Kore Devlet Başkanı Moon da biraraya geldiği Letonya Devlet Başkanı Raimonds Vejonis'e "ABD Kore'ler arası diyaloğa olumlu açıdan bakıyor ve Kuzey Kore ile görüşmelere açık olduğunu ifade etti" dedi.
ABD'li yetkililer Kuzey Kore'ye yönelik baskı ve yaptırımların güçlenerek sürdürülmesini istediklerini ancak bu esnada Kuzey Kore ile görüşmelere açık olduklarını duyurmuştu.
JAPONYA: BUNA KANMAYACAĞIZ
Olimpiyat'taki 'birleşmenin' ardından Kim'den Güney Kore liderine davet
Japonya Başbakanı Şinzo Abe de son açıklamasında 'Moon'un Kuzey'e yönelik azami baskının sürmesinin gerekli olduğuna katıldığını' söyledi.
Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera da ' uluslararası toplumun Kuzey Kore'nin Olimpiyatlar'ı üzerindeki baskının azaltılması amacıyla kullanmasına izin vermemesini' istedi.
Onodera "Bizim pozisyonumuz değişmedi ve pozsiyonumuz nükleer silah ve balistik füze geliştirme programı değişene kadar Kuzey Kore'ye yönelik baskının arttırılmasını kapsıyor" dedi.
Japonya'nın tıpkı diğer ülkeler gibi Kış Olimpiyatlar'ının başarılı olmasını istediğini belirten Onodera "Ancak eğer Kuzey Kore bu durumu siyasi amaçlarla kullanır ve bu yolla uluslararası toplumun baskılarını yumuşatmayı isterse buna kanmayacağız" dedi.
SUGA: TOKYO, PYONGYANG'IN DİPLOMATİK GÜLÜMSEMESİNE ALDANMAMALI
Japonya Kabine Sekreteri Yoşihide Suga da Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programını durdurmadığını belirterek Tokyo'nun 'Pyongyang'ın diplomatik gülümsemesine' aldanmaması gerektiğini ifade etti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- TÜRK İŞ ADAMLARI ÖZBEKİSTAN'DA Asya - Pasifik 14.02.2018
- KERKÜK'TE TÜRKMEN AİLEYE SUİKAST GİRİŞİMİ Irak 14.02.2018
- BİRLEŞİK KRALLIK ERMENİSTAN VE GÜRCİSTAN YATIRIM İŞLERİ ÖZEL ELÇİSİ ERİVAN’DA Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 14.02.2018
- HOLLANDA DIŞİŞLERİ BAKANI "PUTİN" YALANI NEDENİYLE İSTİFA ETTİ Avrupa - AB 14.02.2018
- AB SIĞINMACI KRİZİ KONUSUNDA ARNAVUTLUK'A DESTEK OLACAK Balkanlar 14.02.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS