KUŞAK VE YOL İLE AEB KENETLENMELİ
Paylaş :
PDF İndir :

21.03.2019


China.com (21 Mart 2019)

Shanghai İşbirliği Örgütü (SİÖ) Genel Sekreteri Vladimir Norov, Kuşak ve Yol inisiyatifi ile Avrasya Ekonomik Birliği'nin (AEB) kenetlenmesinin örgüt ülkeleri arasındaki işbirliğini ilerleteceğini söyledi.

Norov, SİÖ Genel Sekreterliği görevine başladıktan sonra düzenlediği ilk basın toplantısında, karşılıklı yarara dayalı işbirliğini ve ortak kalkınmayı ilerletmeyi hedefleyen Kuşak ve Yol inisiyatifinin SİÖ'nün amaç ve ilkeleriyle de uyumlu olduğunu ifade etti.

Norov, Kuşak ve Yol ile AEB'nin kenetlenmesinin Rusya ve birlik üyesi diğer ülkelere dev piyasalara ulaşma imkânı sağlayacağının da altını çizdi.

Rusya, Kazakistan ve Kırgızistan'ın hem SİÖ hem de AEB içinde yer aldıklarına işaret eden Norov, Kuşak ve Yol ile AEB'nin kenetlenmesini güçlendirmenin SİÖ ülkeleri arasındaki ticari işbirliğine dinamizm katacağını dile getirdi. Norov, söz konusu kenetlenmenin bölgesel güvenlik ve istikrarın korunmasında önemli bir rol oynadığı gibi, üye ülkelerin halklarının refahını yükselttiğini sözlerine ekledi.

http://turkish.china.com/news/world/545/20190321/1497275.html




Henüz Yorum Yapılmamış.