
Kosova Haber (23 Nisan 2019)
Dışişleri Bakanı Behgjet Pacolli, Avrupa Entegrasyonları Komisyonu’nda milletvekillerine Kosova vatandaşları için vize serbestisinin bu yıl içinde gerçekleşeceği inancını dile getirdi.
Tanımaların geri alındığı iddiaları üzere Pacolli, tanımlardan hiçbirinin resmi olarak geri alınmadığını ve Kosova’nın hala 116 ülke tarafından tanındığını belirtti.
AB yetkilileri açıklamaları ve Fransa ve Almanya yetkilileriyle gerçekleştirdiği resmi ziyaretlerde vize serbestisi konusunda destek aldığını belirten Pacolli, sadece Hollanda’nın bu yönde yedekle yaklaştığını vurguladı.
Tanımaların geri alındığı algısı Sırbistan tarafından yaratıldığına işaret eden Paccolli, yeni tanımalar uluslararası jeo-politik değişiklikler nedeniyle yeni tanımaların gelmediğini de bildirdi.
Kosova Demokratik Birliği milletvekili İsmet Beqiri, Kosova diplomasisinin, tutarsız dış politika yüzünden kötü bir konumda olduğunu söyledi.
Vetëvendosje Hareketi milletvekili Ismajl Kurteshi, dışişleri bakanlığının birçok alanda başarısız olduğunu belirtirken yeni tanımalar ve uluslararası örgütler üyeliği yokluğunu örnek olarak gösterdi.
Komisyon Başkanı Blerta Deliu-Kodra, tanımaların geri alınması söylemleri endişe verici olarak değerlendirirken Bakan Pacolli'nin bu konuda daha dikkatli olmasını istedi.
Uluslararası ilişkiler ve birkaç ülkede elçiliklerin açılmasından da milletvekillerini bilgilendiren Pacolli, Suriye’den Kosovalıların geri getirilmesi eylemini gerekli olarak değerlendirdi.
http://www.kosovahaber.net/?page=2,12,51009
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
ÇİN, DOĞU TÜRKİSTAN CAMİLERİNİ YIKIYOR Asya - Pasifik 24.04.2019
-
GÜRCİSTAN'DAN ABD TELEVİZYONUNA GÜNEY OSETYA TEPKİSİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.04.2019
-
TÜRKİYE’YE KARŞI ‘ERMENİ TABURU’ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 24.04.2019
-
ÖZBEKİSTAN, TÜRKİYE VE PAKİSTAN ORTAKLIK KALKANI TATBİKATI BAŞLADI Orta Asya 24.04.2019
- KOSOVA'DA SIRP LİSTESİ ADAYLARI KABUL EDİLMEDİ Balkanlar 24.04.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS