Time Türk (7 Ağustos 2018)
Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova ile devam eden diyalog sürecine ilişkin yaptığı açıklamada, iki ülkenin uzlaşma yoluyla herhangi bir çözüme ulaşmasının neredeyse imkansız olduğunu söyledi.
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da basın toplantısı düzenleyen Vucic, uzun süre devam eden Kosova meselesinin bir an önce çözülmesi gerektiğini, Sırp ve Arnavutların uzun vadeli bir barışa ihtiyaç duyduklarını kaydetti.
Sırbistan ve Kosova'da yaşayanların güvenliğini koruma altına alacak bir çözümün elzem olduğunu vurgulayan Vucic, "Belgrad ile Priştine çözümden uzak. Uzlaşma yoluyla herhangi bir çözüme ulaşmak neredeyse imkansız." dedi.
Vucic, olası çözüm yollarını Sırbistan halkıyla paylaşacağını, gizli kararların asla söz konusu olmadığının altını çizdi.
Avrupa Birliği (AB) arabuluculuğunda yapılan diyalog sürecinde yeni bir turun eylül ayında başlayacağını aktaran Vucic, "Sırbistan yönetimini zor bir dönem bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.
"KOSAVA ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YERİNE GETİREMEDİ"
Diyalog süreci kapsamında imzalanan Brüksel Antlaşması'nın en önemli hükümlerinden biri olan Sırp Belediyeler Birliğinin (ZSO) bir an önce kurulması gerektiğine değinen Vucic, "Kosova, üstüne düşen görevi bin 930 günde yerine getiremedi ve bu şekilde Sırpların birçok hakkını kısıtladı." diye konuştu.
Sırbistan'ın, ZSO'yu kendi girişimleriyle kurmasının mümkün olduğunu ifade eden Vucic, "Priştine, bu durumdan istifade ederek uluslararası unsurların yardımıyla ülkenin kuzeyini ele geçirebilir. Sırbistan uluslararası toplumda olup bitenleri yakından takip ederek, kendi çıkarlarına, doğru zamanlarda doğru hamlelerle ulaşacaktır." açıklamasında bulundu.
Rusya, Çin, Hindistan ve Brezilya'nın Kosova'nın tek taraflı bağımsızlığını tanımadığını hatırlatan Vucic, "Geleceğimizi belirleyen batı ülkeler Kosova'nın bağımsızlığını tanıyor." dedi.
Kosova meselesine bizzat çözüm bulmak istediğini vurgulayan Vucic, bunun, anayasal açıdan mümkün olmadığını ve çözüm yoluna halkın karar vereceğini söyledi.
https://www.timeturk.com/kosova-ile-sirbistan-cozumden-uzak/haber-941967
Henüz Yorum Yapılmamış.
- IRAK'TAN ABD'NİN İRAN'A YAPTIRIMINA İLK TEPKİ Irak 08.08.2018
- FİLİPİNLER: MÜZAKERELER İÇİN TASLAK METİN HERKESİN YARARINA Asya - Pasifik 08.08.2018
- HAZAR DENIZI ZIRVESI KAZAKISTAN'DA TOPLANIYOR Asya - Pasifik 08.08.2018
-
YUNANİSTAN EKONOMİSİ İÇİN TARİHİ GÜN
Avrupa - AB
08.08.2018
-
RUSYA'DAN İRAN YAPTIRIMLARINA TEPKI
Asya - Pasifik
08.08.2018
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 04.05.2026
“ERMENİ DİASPORASI VE DİASPORANIN ERMENİSTAN İLE ARASINDAKİ İLİŞKİLER” BAŞLIKLI KONFERANS
