Golden Bridge News (18 Kasım 2020)
Bişkek
Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Bilgilendirme Politikası Dairesinden GBNews’e edinilen habere göre, Geçici Cumhurbaşkanı, Cogorku Keneşin Toragası Talant Mamıtov, bugün 18 Ekim’de Rusya Federasyonu’nun Kırgız Cumhuriyetinde Olağanüstü ve Tam Yetkili Büyükelçisi Nikolay Udoviçenko’yu kabul etti.
Görüşmede, ülkeler arasındaki siyasi ve ekonomik iş birliğinin mevcut durumu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Geçici Cumhurbaşkanı, Rusya tarafına, siyasi krizin üstesinden gelme konusundaki desteğinin yanı sıra koronavirüs salgınıyla bağlantılı ülkeye zor bir dönemde kapsamlı yardımdan dolayı şükranlarını sundu.
Mamytov, ülkeler arasındaki düzenli uçuşların sayısını artırma ihtiyacına dikkat çekti ve “Vatandaşların ancak negatif PCR testi yaptırmaları halinde uçuşa izin verilir, bu da ülkelerimizin topraklarına yeni bir koronavirüs girme riskini en aza indirir. Bu tedbirler aynı zamanda epidemiyolojik güvenlik rejiminin sürdürülmesine de katkıda bulunuyor ve bizler şimdiden tam ülkelerimiz arasındaki etkileşime dönebiliriz.” dedi.
Geçici Cumhurbaşkanı ayrıca parlamentolar arası iş birliğinin devletler arasındaki ilişkilerin kurulmasında ve güçlendirilmesinde özel bir yere sahip olduğunu da sözlerine ekledi.
“İki ülke parlamentolarının yakın etkileşimi, yapıcı ilişkiler inşa etmek için sağlam bir temel görevi görüyor. Cogorku Keneş ile Rusya Federal Meclisi arasındaki iş birliği, IPA BDT ve CSTO Parlamenter Asamblesi ve bir dizi diğer parlamentolar arası örgüt çerçevesinde desteklenmektedir” dedi.
Nikolay Udovichenko da Rus tarafının Kırgızistan ile stratejik ve müttefik bir nitelik taşıyan ikili ilişkilere değer verdiğini vurguladı – devletler arasında yoğun siyasi bağlar ve siyasi diyalog sürdürülüyor dedi.
Büyükelçi, Rusya’nın Kırgızistan’daki siyasi durumun tam bir istikrara kavuşturulması ve karşılıklı yarar sağlayan iş birliğinin daha da sürdürülmesiyle ilgilendiğini de sözlerine ekledi.
http://www.goldenbridgenews.com/gecici-cumhurbaskani-rusyanin-kirgizistan-buyukelcisini-kabul-etti/
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
YUNANİSTAN’DA ’17 KASIM’ PROTESTOLARINA POLİS MÜDAHALESİ
Balkanlar
19.11.2020
-
ÖZBEKİSTAN VE KAZAKİSTAN, TÜRK KONSEYİ ÇERÇEVESİNDE ETIR PİLOT PROJESİNİ BAŞLATTI
Orta Asya
19.11.2020
-
İNGİLTERE'DE AŞIRI SAĞ TEHDİDİ HIZLA BÜYÜYOR
Avrupa - AB
19.11.2020
- ARAŞTIRMA: ALMANLARIN YÜZDE 16,5'İ YABANCI DÜŞMANI Avrupa - AB 19.11.2020
- KIRGIZ CUMHURİYETİ GEÇİCİ CUMHURBAŞKANI, RUSYA’NIN KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİNİ KABUL ETTİ Orta Asya 19.11.2020
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 24.10.2025
“BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ” BAŞLIKLI KONFERANS
