KARABAĞ’DAKİ RUS BARIŞ GÜCÜ ASKERLERİNİN BOŞALTTIĞI NOKTALARDA AZERBAYCAN POLİSİ GÖREVİNİ SÜRDÜRÜYOR
Paylaş :
PDF İndir :

11.10.2023


TRT Haber (10 Ekim 2023)

 

Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki geçici görevli Rus barış gücü askerlerinin boşalttığı gözlem noktalarında, Azerbaycan polisi görevine devam ediyor.

İkinci Karabağ Savaşı sonrasında Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 10 Kasım 2020’de imzalanan bildiri gereği geçici olarak bölgeye konuşlandırılan Rus barış gücü askerleri, bazı gözlem noktalarını boşalttı. Rus güçlerinin bölgede 25 civarında gözlem noktası bulunuyordu.

Rusya Savunma Bakanlığı, daha çok temas ihtimali olan bölgelerdeki gözlem noktalarını, Azerbaycan’ın 19 Eylül’de yaptığı antiterör operasyonu sonrası silahlı Ermeni grupların bölgeden ayrılmasıyla azaltma karara almıştı. Askeran, Ağdere ve Şuşa bölgelerindeki 9 Rus gözlem noktası kaldırıldı.

Devamı için tıklayınız.




Henüz Yorum Yapılmamış.