İSPANYA KOSOVA’NIN DOSTUDUR, ONUN HASSASİYETLERİNİ ANLIYORUZ
Paylaş :
PDF İndir :

18.05.2018


Kosovahaber (18 Mayıs 2018)

Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi ‘euroactiv’-e verdiği bir mülakatta İspanya’nın Kosova’ya karşı tutumuna anlayış gösterdiğini belirtti, ancak Kosova’nın İspanya’nın Katalonya eyaleti ile hiçbir şeyinin ortak olmadığını anımsattı.


Priştine’nin, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’un Sofya’da düzenlenen Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Zivesi’ne katılmama kararını anlayışla karşıladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, “Kosova’nın Katalonya gibi olmadığına göre doğal olarak hiçbir şekilde biz ve İspanya arasında paraleller çekilemez.”dedi.


Kosova’nın İspanya’ya karşı dostluk duygularının olduğunu bildiren Thaçi,  “İspanya’da demokrasi geleneğe ve bu ülkenin toprak bütünlüğü ile egemenliğine saygı gösteriyoruz. İspanya’nın hassasiyetini anlıyoruz ve bu ülke ile dost kalmayı sürdüreceğiz. Er ya da geç hepimiz AB’de de büyük bir Avrupa ailesinin üyeleri olacağız” şeklinde konuştu.


İspanya Başbakanı Rajoy Kosova nedeniyle Sofya Zirvesi’ne katılmadı ve Madrid’I bu zirvede İspanya’nın AB Büyükleçisi Juan Pablo temsil etti.

http://www.kosovahaber.net/?page=2,9,45873




Henüz Yorum Yapılmamış.