Ulusal, 22 Ağustos 2017
Terör örgütü PKK’nın kontrol ettiği Sincar ve Kandil’e, İran ve Türkiye’nin operasyon hedefi tartışılıyor. Uzmanlar, Türkiye’nin İran ile kurduğu işbirliğine Suriye ve Irak’ı da dahil etmesi gerektiğini söyledi. Bu işbirliğinin, Amerika’yı bölgede sıkıştıracağını söyleyen uzmanlara göre, Ankara, Irak’taki PKK unsurlarını temizlemek için Fırat’ın doğusundaki hedefleri vurulmalı.
İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri Ankara’ya geldi. İran ile Türkiye’nin terör örgütlerine karşı ortak operasyon, sıcak maddesi haline geldi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kandil ve Sincar’a ortak operasyon yapılacak mı?” sorusuna verdiği bu yanıt ise operasyon iddialarını kuvvetlendirdi. Peki Türkiye PKK /PYD’ye karşı operasyonel işbirliğini yalnızca İran’la mı yapmalı?
Uzmanlar bölgesel işbirliğinin, Suriye’nin kuzeyinde terör koridoru kurmayı hedefleyen Amerika’yı sıkıştıracağına dikkat çekiyor.
21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Cahit Armağan Dilek, PKK’nın işgal ettiği Sincar’a yönelik operasyonun önemine de değindi. “Türkiye Sincar’ın Bağdat’a bağlanması için çalışmalı” dedi.
Suriye’deki kritik bölgenin İdlip olduğunu söyleyen Dilek’e göre Amerika’nın 2’inci İsrail Koridoruna karşı İdlip’te ön alınmalı. İlk etapta PYD denetimindeki Afrin ile İdlip arasında Türk Ordusu hat kurmalı, PYD’nin İdlip’e geçmesini engellemeli. Bu noktada Şam’la işbirliğine dikkat çeken emekli Deniz Kurmay Albay Dilek, Fırat’ın doğusundaki hedeflerin vurulmasının önemine de değindi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA, BELARUS'A ÖNCE BORÇ VERECEK SONRA GERİ ALACAK Asya - Pasifik 23.08.2017
- SOFYA’DAKİ BANYABAŞI CAMİİ’NE ÇİRKİN SALDIRI Balkanlar 23.08.2017
- ERMENİSTAN'IN, TÜRKİYE HAZIMSIZLIĞI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.08.2017
- AZERBAYCAN, İSRAIL’DEN HERMES 900 TIPI INSANSIZ HAVA ARACI SATIN ALDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.08.2017
- İSPANYA’DAKİ SALDIRILARLA İLGİLİ DÖRT TUTUKLAMA Avrupa - AB 23.08.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS