Görüşmede, Irak'taki Ayn el-Esed ve Erbil askeri üslerindeki Amerikan gücü ve savaşçı birliklerinde bulunduğumuz Eylül ayının sonuna doğru kısıtlamaya gidilmesine karar verildi.
Toplantıda, iki taraf arasında varılan anlaşma arasında ayrıca, uluslararası koalisyon gücü rütbesinde değişikliğe gidilerek koalisyon komutanının Korgeneral rütbesinden subay general rütbesinde olması ve sadece idari,lojistik,bilgi paylaşımı,istihbarat ve askeri danışmanlık görevi yapacağına karar verildi.
Ülkedeki Amerika ve Koalisyon güçlerinin varlığının Irak'ın talebi üzerine yapıldığının altı çizildi. Irak'taki güçlerin uluslararası anlaşmalara göre,Irak egemenliği göz önünde bulundurularak, görev yapması üzerine anlaşma yapıldı.
Toplantıda ayrıca,bulunduğumuz yıl sonuna doğru, ülkedeki koalisyon güçlerinin savaşçı rolünden başka rol alması ile ilgili adımların atılması konusunda oturumların devam etmesine vurgu yapıldı.