TimeTürk (10 Mayıs 2019)
Arab News'e açıklama yapan Şii silahlı grupların komutanları, İran'ın desteklediği Irak silahlı gruplarının, ABD'nin Tahran ve Washington arasındaki artan gerilim karşısında herhangi bir saldırıya karşı yüksek alarma geçtiğini açıkladılar.
Ancak, önde gelen Şii silahlı grupların komutanları Arab News'e, Irak'taki ABD birliklerini veya tesislerini hedef alma emri almadıklarını ve emirlerinin “tamamen hazırlıklı olmak ve azami kısıtlama uygulamak” olduğunu söyledi.
‘BARIŞ VE SAVAŞA HAZIRIZ'
Başka bir Şii komutan da, “Direniş hizipleri hem seçenekler, hem barış hem savaş için aynı seviyede hazır. Tamamen hazırız ve ne olacağını görmek için bekliyoruz. Bir sonraki yönümüze Irak'ın çıkarları karar verecek” dedi.
İran'ın en büyük yanlısı Şii silahlı fraksiyonu olan Badr Örgütü'ndeki bir komutan ise, Arab News'e, İran'ın ABD'nin Irak'taki çıkarlarını hedef alması için hiçbir emir verilmediğini ancak “hazır olmaları ve beklediklerini” söyledi.
ABD UÇAK GEMİSİNİ GÖNDERMİŞTİ
ABD, İran'dan ‘artan bir tehdit' olduğu gerekçesiyle bu hafta Ortadoğu ve Basra Körfezi'ndeki üslere uçak gemisi ve askerler göndermişti.
İran, Irak'ta onlarca Şii, Sünni ve Hıristiyan silahlı grubu eğitti ve donattı.
Birçoğu, 2014 yılında DAEŞ ile birlikte savaşan kuvvetleri kapsayacak bir hükümet kuruluşu olan Popüler Mobilizasyon Birimleri (PMU) çatısı altında faaliyet gösteriyor, ancak Irak silahlı kuvvetlerinin baş komutanının emirlerine tabi değiller. .
POMPEO'DAN SÜRPRİZ ZİYARET
İran yanlısı silahlı grupları sınırlamak ve onları Amerikan personelinden ve tesislerinden uzak tutmak, Irak hükümetinin ve Irak liderlerinin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri olarak gösteriliyor.
Bu arada geçen salı günü Bağdat'a sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, bir araya geldiği Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ve Başbakan Adel Abdul Mehdi'den, İranlı Şii milislerin ABD askerlerine saldırmama güvencesi istediği bildirildi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- FRANSA'NIN SUUDİ ARABİSTAN'A SİLAH SEVKİYATI PROTESTO EDİLDİ Avrupa - AB 10.05.2019
- HAYDAR ALİYEV DOĞUMUNUN 96. YILINDA ANILDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 10.05.2019
- ERMENİSTAN BAŞBAKANI NİKOL PAŞİNYAN ÇİN'İ ZİYARET EDECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 10.05.2019
- İNGİLTERE'DE ELEKTRİK ÜRETİMİNDE İLK KEZ KÖMÜRSÜZ BİR HAFTA Avrupa - AB 10.05.2019
- THAÇİ: KOSOVA VATANDAŞLARI AYRIMCILIĞA MARUZ KALIYOR Balkanlar 10.05.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS