İlkha, 10 Mayıs 2016
Türkiye ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi arasındaki ekonomik işbirliğini olumlu bulan TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, bu olumlu ekonomik adımlarla birlikte Irak ile ticaret hacminin artacağını söyledi.
Irak ile ticaret hacmi artacak
Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Kürdistan Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında çok önemli ekonomik adımların atıldığını belirterek, “Habur güçlendirilecek, yeni kapılar için çalışma yapılacak. Finans sektörü canlandırılacak ve ekonomide ortak mekanizma kurulacak.” dedi.
Nevaf Kılıç, önümüzdeki dönemde Irak ve Türkiye arasındaki ticaretin geliştirilmesi için Habur sınır Kapısı’nın güçlendirileceğini ve yeni sınır kapıları için çalışma yapılacağını söyledi. İki ülke arasındaki finans sektörü canlandırılacağını da söyleyen Kılıç, yeni alanlarda işbirliğine gidileceğini ve ekonomide ortak mekanizma kurulacağını açıkladı.
İki ülke arasındaki ticaret hacminin birkaç yıl öncesinde 12 milyar dolar olduğunu hatırlatan Kılıç, “Küresel kriz ve bölgesel şartların etkisiyle düşüş yaşandı. Geçen yıl ticaret hacmimiz 8.5 milyar dolara düştü. Ancak şimdi hayata geçirilecek olan ‘Kalkınma İşbirliği Programı’ ile iki ülke arasındaki işbirliği üst düzeye çıkacak. Böylece ticaret hacmimiz yükselecek ve Irak ile iş yapan işadamlarımız artık rahat bir nefes alabilecek.” şeklinde konuştu.
Irak'la ticaret hacmine bakıldığında bir sınır kapısının ihtiyacı karşılamadığını söyleyen Kılıç, “Habur Sınır Kapısı yetersiz kalıyor. Buranın kapasitesinin arttırılması için bir çalışma var ancak ne yapılırsa yapılsın ihtiyacı karşılamayacak. Onun için yeni kapıların açılmasını istiyoruz. Daha fazla kapı olursa ticaret hacmi de artar.” dedi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- AZERBAYCAN YABANCI ÜLKE ASKERİ ATEŞELERİNİ ERMENİSTAN'IN FOSFORLU MÜHİMAT KULLANMASINA İLİŞKİN BİLGİLENDİRDİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 11.05.2016
- AVRUPA PARLAMENTOSU VİZE SERBESTİSİ İÇİN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI KARARI ALDI Avrupa - AB 11.05.2016
- AMERİKA VE RUSYA ARASINDA PYD KRİZİ Asya - Pasifik 11.05.2016
- IRAK'TA GÜNCEL SİYASİ GELİŞMELER KONFERANSI Irak 11.05.2016
- ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI NİSHANİ HIRVATİSTAN'DA Balkanlar 11.05.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS