TRT Haber (12 Mart 2019)
İngiltere fiili Başbakan Yardımcısı Liddington ülkesinin AB ile devam eden müzakerelerde ''tedbir maddesi''yle ilgili yasal bağlayıcılığı olan değişiklikler elde ettiğini bildirdi.
İngiliz parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda konuşan İngiltere'nin fiili Başbakan Yardımcısı David Liddington, ''Brexit anlaşmasında yasal bağlayıcılığı olan değişiklikler elde ettik.'' dedi.
Hükümetin elde ettiği değişikliklere göre, Avrupa Birliği'nin, İngiltere'yi ''tedbir maddesi''ni kullanarak müzakere sürecinde mahsur bırakmasının önüne geçileceğini belirten Liddington, AB'nin böyle bir niyetle hareket etmesi halinde, konunun bağımsız hakemliğe götürülmesi için zemin oluşacağını söyledi.
Liddington, İngiltere ile AB'nin, ''tedbir maddesi''nin yürürlüğüne Aralık 2020'de son verilmesini sağlayacak ortak bir mekanizma üzerinde de uzlaştığını kaydetti.
Öte yandan İngiltere Başbakanı Theresa May, müzakereleri sonuca bağlamak üzere AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile Fransa'nın Strasbourg kentinde akşam saatlerinde bir araya geldi. Ancak ikilinin düzenlemesi beklenen ortak basın toplantısı henüz gerçekleşmedi.
Tedbir maddesi
"Tedbir maddesi", İngiltere'nin parçası Kuzey İrlanda ile AB üyesi İrlanda Cumhuriyeti arasına, Brexit'in ardından fiziki sınır girmemesi için formüle edilmişti.
May, bu maddeye ya bir zaman tahdidi getirmeye ya da İngiltere'nin bu maddenin işlerliğine tek yanlı son vermesini sağlayacak bir mekanizma kurulması üzerinde çalışıyordu.
''Tedbir maddesi'', İngiltere'nin AB ile kapsamlı ticaret anlaşması imzalayana dek Gümrük Birliği içinde kalmasını, Kuzey İrlanda'nın da buna ilaveten bir dizi farklı AB kuralına tabi olmasını öngörüyor.
Maddeye karşı çıkanlar, bu düzenlemenin İngiltere'yi AB ile sonu gelmez bir müzakere sürecinde bırakacağını savunuyordu.
Avam Kamarası, Brexit anlaşmasının yeni halini bugün oylayacak.
Başbakan May'in, oylama öncesinde parlamentoyu, yeni uzlaşının detayları konusunda bilgilendirmesi bekleniyor.
Brexit anlaşmasının eski hali, 15 Ocak'ta yapılan oylamada, 230 oy farkla reddedilmişti.
İngiltere'de önceki yıl istifa eden Başbakan Yardımcısı Damian Green'in yerine henüz atama yapılmadı.
Kaynak: AA
Henüz Yorum Yapılmamış.
- TÜRKİYE-AZERBAYCAN 6. ORTAK KOMİSYON TOPLANTISI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 12.03.2019
-
"IRAK'TA TERÖRE KARŞI ZAFER TAMAMLANMIŞ DEĞİL" Irak 12.03.2019
- BREXİT'TE SONA GELİNDİ: İNGİLİZ PARLAMENTOSUNDA KRİTİK OYLAMA Avrupa - AB 12.03.2019
- SÜRGÜNDEKİ KATALAN LİDER PUİGDEMONT AB PARLAMENTOSU SEÇİMLERİNDE ADAY OLACAK Avrupa - AB 12.03.2019
- SÖZDE ‘SOYKIRIM’ İDDİALARINA 25 CİLTLİK CEVAP Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 12.03.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS