TRT Haber (8 Mart 2018)
İngiltere'de İslam karşıtı aşırı sağcı "Britain First" adlı grubun lideri Paul Golding ile yardımcısı Jayda Fransen, nefret suçundan hapis cezası aldı.
İngiltere'nin güneydoğusundaki Folkestone Ceza Mahkemesinde bugün görülen davada, dini inançlara yönelik tacizden Fransen'e 36 hafta, Golding'e de 18 hafta hapis cezası verildi.
Davaya bakan Yargıç Justin Barron, ikilinin eylemlerinin, Müslümanlara ve İslam'a karşı olan düşmanlıklarını kanıtladığını ifade etti.
İkili geçen mayısta, tecavüzden hüküm giyen bir grup Müslüman erkek hakkında bazı broşürler dağıtılması ile sosyal medya hesaplarında ırkçı görüntüler yayınlanmasının ardından gözaltına alınmıştı. Mahkemede gösterilen bir görüntüde, Fransen'in bir davalının evine giderek, kapısında ırkçı ifadelerle bağırdığı görülüyor.
Fransen Trump'tan yardım istemişti
ABD Başkanı Donald Trump, geçen kasımda Twitter hesabından Fransen'in yayınladığı 3 islamofobik videoyu yaklaşık 45 milyon takipçisiyle paylaşmıştı.
Fransen de videolarını Twitter hesabından paylaşan Trump'a teşekkür etmiş ve "Hapse atılmadan önce bana yardım etmenizi, müdahalede bulunmanızı istiyorum." ifadesiyle Trump'tan yardım istemişti.
Fransen, önceki yıl da başörtülü bir kadına sözlü tacizden yargılanmış ve "nefret suçu" işlediği sabit görülerek 2 bin sterlin cezaya çarptırılmıştı.?
Grubun, zaman zaman ülkedeki camilerin önünde İncil ve Müslüman toplumunu suçlayıcı içeriklerin yer aldığı broşürler dağıttığı biliniyor. Birleşik Krallık'ta yaklaşık 3 milyon Müslüman, ülke nüfusunun yüzde 5'ini oluşturuyor.
"Britain First terör listesine alınsın" çağrısı
Yaklaşık 6 bin üyeli Britain First grubu, 2010'da Müslüman ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen İngiliz Ulusal Partisinin (BNP) eski üyeleri tarafından kurulmuştu.
İngiliz parlamentosunda geçen kasım ayında aşırı sağ ile ilgili yapılan oturumda bazı milletvekilleri, Britain First'ün terör listesine alınmasını istemişti.
İçişleri Bakanı Amber Rudd, listenin sürekli gözden geçirildiğini ve kriterlere uyan başka örgütlerin de listeye girebileceğini kaydetmişti.
Önceki yıl haziranda uğradığı saldırıda hayatını kaybeden İşçi Partili kadın milletvekili Jo Cox'un katili Thomas Mair'in saldırı sırasında defalarca "önce Britanya" diye bağırdığı iddia edilmişti.
Kaynak: AA
Henüz Yorum Yapılmamış.
- IRAK'IN KERKÜK KENTİNDE BULUNAN EL-HURRİYE ASKERİ HAVAALANININ SİVİL UÇUŞLARA AÇILACAĞI BELİRTİLDİ Irak 08.03.2018
- AB'DEN İNGİLTERE'NİN İMTİYAZ TALEBİNE RET Avrupa - AB 08.03.2018
- ÖZBEKİSTAN AFGANİSTAN'DAKİ BARIŞ SÜRECİNDE DAHA AKTİF ROL ALMAK İSTİYOR Asya - Pasifik 08.03.2018
- SUREN KARAYAN VE HİNDİSTAN ELÇİSİ ERMENİ-HİNDU İŞBİRLİĞİ OLANAKLARINI DEĞERLENDİRDİLER Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 08.03.2018
- AZERBAYCAN, GÜRCİSTAN VE TÜRKİYE BARO BİRLİKLERİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 08.03.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS