EuroNews (27 Ocak 2019)
İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden anlaşmasız bir şekilde ayrılması durumunda yaşanacak olası sivil itaatsizliği bastırmak için sıkıyönetim ilan edebileceği belirtildi.
Pazar günleri yayınlanan The Sunday Times gazetesi, İngiliz yetkililere dayandırdığı haberinde, anlaşmasız bir Brexit'in (İngiltere'nin AB'den ayrılması) sivil itaatsizlikle sonuçlanması halinde hükümetin sıkıyönetim ilan etme, sokağa çıkma yasağı ve hatta orduyu devreye sokma gibi bir takım önlemler üzerinde çalıştığını aktardı.
Sağlık Bakanı Matt Hancock, bu seçeneğin bulunmasına rağmen önceliklerinin olmadığını dile getirdi. Hükümetin sıkıyönetim ilan etmeyi düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Hancock, "Kanunda duruyor ama hayır, şu anda hükümetimizin ana gündemi değil." dedi.
Adı belirtilmeyen bir başka kaynak da, "Öncelikli konu anlaşmasız Brexit halinde sivil itaatsizlik yaşanması. Bu durumun ölüm hatta ilaç ve gıda kıtlığına yol açması korkusu." ifadelerini kullandı.
İngiltere, 29 Mart'ta Avrupa Birliği'nden ayrılacak. Ancak İngiliz Parlamentosu, hükümetin Avrupa Birliği ile vardığı anlaşmayı reddetti. Zamanı gittikçe daralan Theresa May yönetimi, Brüksel ile nihai mutabakata varamazsa anlaşmasız Brexit seçeneğinin hala masada olduğunu belirtiyor.
İngiltere'de 2004 yılında insan yaşamını tehdit eden acil durumlarda hükümete gereken önlemleri alma yetkisi veren "Sivil Beklenmeyen Durumlar Yasası" (Civil Contingencies Act 2004) kabul edilmişti.
Gazetenin haberine göre yetkililer özellikle insan yaşamı, sağlık, güvenlik ve gıda ile ilaç teminini sağlayacak Sivil Beklenmeyen Durumlar Yasası'nın uygulanması gibi seçeneklerin pratikte uygulanabilirliğini de tartışıyor.
Söz konusu yasa, acil durumlarda çeşitli kurumların koordineli çalışmasını sağlayacak hazırlıklı olma ve hızlı bir şekilde karşılık vermeye yönelik görev ve sorumlulukların dağılımını içeriyor.
İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ilaç endüstrisinin, anlaşmasız Brexit nedeniyle sınırlardaki gecikmelerden kaynaklanabilecek ilaç kıtlığını önlemek için her türlü önlemi aldığını ifade etti.
Euronews Türkçe, WhatsApp'ta ücretsiz bültenimize abone olun, Türkiye ve dünya gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Henüz Yorum Yapılmamış.
- 'IRAK'IN GELECEĞİ' SEMPOZYUMU Irak 28.01.2019
- DIŞİŞLERİ BAKANI ELMAR MAMMADYAROV, KARADAĞ’IN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERİ BAŞKANLIĞINDAKİ HEYETİNİ KABUL ETTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.01.2019
- BOSNA HERSEK'TE 'SIRP CUMHURİYETİ' GERGİNLİĞİ Balkanlar 28.01.2019
-
İRAN KENDİ PETROLÜNÜ İRAN TANKERLERİ İLE İHRAÇ EDİYOR Asya - Pasifik 28.01.2019
- AZERBAYCAN'IN KREDİ NOTUNA ÇİFTE TEYİT Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.01.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS