
Aydınlık 5.4.2017
Tarihçi İlber Ortaylı Lübnan'da "Çağdaş Türkiye Tarihi" Konferansı verdiği esnada salona gelen bir grup öğrenci sözde Ermeni soykırımını protesto etti. İlber ortaylı ise protestoculara "Ezberletilmiş şeyleri benimsemek yerine okumalısınız" dedi.
Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta üniversite öğrencilerine, "Çağdaş Türkiye Tarihi" başlıklı bir konferans verdi.
Beyrut Yunus Emre Enstitüsü tarafından Beyrut'taki Kaslik Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta konuşan Ortaylı, Osmanlı İmparatorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyeti'ne geçişin uzun bir süreç olduğunu ve bunun 19'uncu yüzyılda başladığını ifade etti.
Ortaylı, Osmanlı İmparatorluğu'nun geleneksel bir devlet sistemine sahip olmasından dolayı 19'uncu yüzyıldaki gelişmelere iyi hazırlanmadığını ifade etti.
Milliyetçiliğin, Osmanlı devlet sisteminde Birinci Dünya Savaşına kadar yer almadığının ve resmi ideoloji olmadığının altını çizen Ortaylı, ilk Osmanlı Meclisi'nin 1877'de kurulduğunu ve üyelerinden 3'te birinin Hristiyan mebuslardan oluştuğunu hatırlatarak, buna benzer bir durumun 19'uncu yüzyılda İngiltere'de, Fransa'da ve Rusya'da yaşanmadığını aktardı.
Konferans devam ederken bir grup öğrenci ayağa kalkarak 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda protesto düzenledi. Öğrenciler bir süre "sözde iddialar" konusunda slogan attı.
Ortaylı ise "Üniversite tarafından Türkiye'nin modern tarihi konusunda konferans vermek için davet edildiğini" belirterek, "grup şeklinde bir konferansa gelerek protesto düzenlemenin hoş olmadığını" söyledi. "Bu konular hakkında araştırmaları ve kitabı olduğunu" belirten Ortaylı gruba hitaben, "Araştırmadan, ezberletilmiş şeyleri söylemek yerine, yayınlanmış araştırmaları okumalısınız." dedi.
Protestocu grup daha sonra salonu terk etti.
Konferansa Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu'nun yanı sıra Klasik Üniversitesi'nin öğretim üyeleri ve öğrencileri ile Lübnan'daki çeşitli üniversitelerde eğitim gören öğrenciler katıldı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- UZMAN: KARABAĞ SORUNUNUN MÜZAKERELER YOLUYLA ÇÖZÜMÜ YOK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 06.04.2017
- MOSKOVA, KARABAĞ ÇATIŞMASI TARAFLARININ MÜZAKERE MASASINA DÖNMESİ UMUDUNU TAŞIYOR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 06.04.2017
- BÜYÜKELÇİ KARA İÇİŞLERİ BAKANI AGİM NUHİU İLE GÖRÜŞTÜ Balkanlar 06.04.2017
- KANADA ERMENİ ULUSAL KOMİTESİ’NDEN TÜRKİYE’YE KARŞI MEDYA KAMPANYASI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 06.04.2017
- AP: TÜRKİYE MODELİ TEKRARLANMASIN Avrupa - AB 06.04.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS