"HAŞDİ ŞABİ GÜÇLERİ OPERASYONA KATILACAK"
Paylaş :
PDF İndir :

31.07.2017


NTV (29 Temmuz 2017)

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Telafer’i terör örgütü DAEŞ’ten kurtarma operasyonuna Şii milis gücü Haşdi Şabi’nin de katılacağını açıkladı.

Irak Başbakanı İbadi, Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Telafer’in kurtarılması için hazırlanan operasyona Haşdi Şabi ve bazı yerel aşiret güçlerinin de katılacağını duyurdu.

Irak’ın çeşitli yerlerinde daha önce sünni sivillere yönelik “Öldürme, işkence ve kaçırma” eylemlerinde bulunduğu için İran’a yakın milis gücü Haşdi Şabi’nin Telafer operasyonuna katılmasından endişe duyuluyor.

Türkiye sınırının 82 kilometre güneyinde yer alan ve Türkmenlerin çoğunlukta yaşadığı Telafer, 16 Haziran 2014’ten bu yana terör örgütü DAEŞ’in kontrolünde bulunuyor.




Henüz Yorum Yapılmamış.