GÜNEY KORE ŞİRKETLERİ YENİDEN İRAN’DAN GAZ KONDENSATI ALMAYA BAŞLAYACAK
Paylaş :
PDF İndir :

05.02.2019


İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (5 Şubat 2019)

Güney Kore resmi haber ajansı Yonhap’ta yayınlanan haberde, bu ülkenin iki büyük petrol şirketinin Şubat ayından itibaren yeniden İran’dan gaz kondensatı almaya başlayacakları bildirildi.

Yonhap bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, Güney Kore’nin Hyundai Oil Bank şirketinin Şubat ayında İran’dan 2 milyon varil gaz kondensatı almak istediğini belirtti.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarının yeniden yürürlüğe girmesinin ardından Hyundai Oil Bank şirketi Eylül 2018’de İran’dan gaz kondensatı almayı durdurmuştu.

Yonhap ayrıca Hanwha Total Petrokimya şirketinin Şubat ayında İran’dan gaz kondensatı almayı planladığını yazdı. Hanwha Total Petrokimya şirketinin İran’dan alacağı gaz kondensatı miktarı ise kesinlik kazanmadı.

Hanwha Total Petrokimya şirketi, Fransız Total şirketi ile Güney Kore’nin Hanwha General Chemical şirketinin ortaklaşa kurduğu bir yatırım şirketi olarak Temmuz 2018’den beri İran’dan gaz kondensatı almayı durdurmuştu.

Güney Kore rafineri ve petrokimya şirketleri İran’ın arz istikrarı ve rakabet edebilir gaz kondensatına sahip olduğu için şiddtele bu ülkeden bu ürünü almak durumundadırlar.

Yonhap haberini devamında Ocak ayında İran’dsn 2 milyon varil gaz kondensatı alan Güney Kore’den bir başka şirket S.K. Trading İnternational şirketinin de Şubat ayında yine aynı miktarda bu ürünü almayı planladığını belirtti. Şirketin alacağı ürünün miktarının ayrıntıları paylaşılmadı.

ABD Mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından kaldırılan yaptırımları yeniden devreye sokmasının ardından Güney Kore ve Türkiye dahil 8 ülkeye İran’dan petrol alma konusunda muafiyet tanımak zorunda kaldı.

http://www.irna.ir/tr/News/3669910
 




Henüz Yorum Yapılmamış.