AB Haber (28 Ocak 2017)
Fransa’da 3 bakanın devlet bütçesini denetimsiz kullandığı öne sürüldü.
Fransız Le Canard Enchaine gazetesi, dönemin İçişleri Bakanı mevcut Başbakan Bernard Cazeneuve, Çevre Bakanı Segelone Royal ve Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın devlet bütçesini denetimsiz kullandığını yazdı.
Gazete, kayıtlı bir mali müşavir olmadan toplamda 300 milyon avroluk bir bütçenin 3 bakan tarafından kullanıldığını, Sayıştay’ın konuyu 20 Şubat’ta görüşeceğini iddia etti.
Söz konusu iddiaların, bakanların 2013-2015 dönemindeki bütçe harcamalarını kapsadığı kaydedildi.
Daha önce de cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağ Cumhuriyetçi Partinin adayı François Fillon’un eşi Penelope Fillon’un “milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması” konusunda başlayan tartışma sürüyor.
Ülkede skandal haberlerin ortaya çıkmasıyla Mediapart haber sitesi, 52 milletvekilinin eşine, 28 milletvekilinin kızına, 32 milletvekilinin ise oğluna danışman sıfatı ile mecliste iş verdiğini yazmıştı.
Haber sitesi, 2014 yılı verilerine göre 577 milletvekilinden 115’inin yakın akrabalarını, danışman sıfatıyla tam gün, yarım gün veya sözleşmeli olarak işe aldığını duyurmuş, milletvekillerinin danışmanlarının yüzde 20’sini eş ve çocuklarının yanı sıra aralarında kuzenlerin de bulunduğu yakın akrabaların oluşturduğuna dikkati çekmişti.
Yine Le Canard Enchaine gazetesi, geçtiğimiz günlerde Penelope Fillon’un, eşi François Fillon’a 1998’den itibaren “danışmanlık” yaparak haksız yere 8 yılda 500 bin avroya yakın maaş aldığını öne sürmüştü.
Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, bu haberin ortaya çıkmasının ardından François Fillon’un eşi Penelope Fillon’un “milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması” konusunda da ön soruşturma başlatmıştı.
Ön soruşturmanın, “Kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali ve suçun gizlenmesi” iddialarıyla açıldığı belirtilmişti.
Fillon, Bordeaux şehrini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklamasında, “Ben sadece, hakaret ve kadın düşmanlığı içeren habere karşı dehşete düştüğümü söylemek istiyorum.” demişti.
Kendisinin milletvekili olmasının eşinin çalışmasına engel oluşturmadığını savunan Fillon, “Bir siyasetçi, bir kadının sadece evinde reçel yapabileceğini söylese bütün feminist kadınlar feryat eder. Söyleyeceklerim bunlar.” demekle yetinmişti.
———
Fransa’da 3 bakana daha yolsuzluk suçlaması
Fransa’da Canard Enchaine gazetesi, 3 bakanın devlet bütçesini denetim dışı kullandığını iddia etti. Sayıştay, söz konusu iddialar üzerine 20 Şubat’ta konuyu görüşecek. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin güçlü adayı François Fillon’un eşi hakkındaki iddialar tartışılmaya devam ederken Fillon, adli takibata uğrarsa seçimlerden çekileceğini açıkladı.
Fransa’da 3 bakanın devlet bütçesini denetimsiz kullandığı öne sürüldü. Fransız Le Canard Enchaine gazetesi, dönemin İçişleri Bakanı mevcut Başbakan Bernard Cazeneuve, Çevre Bakanı Segelone Royal ve Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian’ın devlet bütçesini denetimsiz kullandığını yazdı.
Gazete, kayıtlı bir mali müşavir olmadan toplamda 300 milyon avroluk bir bütçenin 3 bakan tarafından kullanıldığını, Sayıştay’ın konuyu 20 Şubat’ta görüşeceğini iddia etti. Söz konusu iddiaların, bakanların 2013-2015 dönemindeki bütçe harcamalarını kapsadığı kaydedildi.
FİLLON TARTIŞMASI SÜRÜYOR
Daha önce de cumhurbaşkanlığı seçiminde merkez sağ Cumhuriyetçi Partinin adayı François Fillon’un eşi Penelope Fillon’un “milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması” konusunda başlayan tartışma sürüyor.
Ülkede skandal haberlerin ortaya çıkmasıyla Mediapart haber sitesi, 52 milletvekilinin eşine, 28 milletvekilinin kızına, 32 milletvekilinin ise oğluna danışman sıfatı ile mecliste iş verdiğini yazmıştı. Haber sitesi, 2014 yılı verilerine göre 577 milletvekilinden 115’inin yakın akrabalarını, danışman sıfatıyla tam gün, yarım gün veya sözleşmeli olarak işe aldığını duyurmuş, milletvekillerinin danışmanlarının yüzde 20’sini eş ve çocuklarının yanı sıra aralarında kuzenlerin de bulunduğu yakın akrabaların oluşturduğuna dikkati çekmişti.
Yine Le Canard Enchaine gazetesi, geçtiğimiz günlerde Penelope Fillon’un, eşi François Fillon’a 1998’den itibaren “danışmanlık” yaparak haksız yere 8 yılda 500 bin avroya yakın maaş aldığını öne sürmüştü.
Ulusal Mali Suçlar Savcılığı, bu haberin ortaya çıkmasının ardından François Fillon’un eşi Penelope Fillon’un “milletvekili danışmanı sıfatıyla maaş alması” konusunda da ön soruşturma başlatmıştı. Ön soruşturmanın, “Kamu kaynaklarının kötüye kullanılması, kurumsal varlıkların suistimali ve suçun gizlenmesi” iddialarıyla açıldığı belirtilmişti.
Fillon, Bordeaux şehrini ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklamasında, “Ben sadece, hakaret ve kadın düşmanlığı içeren habere karşı dehşete düştüğümü söylemek istiyorum.” demişti. Kendisinin milletvekili olmasının eşinin çalışmasına engel oluşturmadığını savunan Fillon, “Bir siyasetçi, bir kadının sadece evinde reçel yapabileceğini söylese bütün feminist kadınlar feryat eder. Söyleyeceklerim bunlar.” demekle yetinmişti. Fillon, hakkındaki iddialar nedeniyle adli takibata uğraması halinde, yarıştan çekileceğini açıkladı.
Tak
Henüz Yorum Yapılmamış.
- IRAK, ABD VATANDAŞLARINA VİZEYİ GÖZDEN GEÇİRECEK Irak 30.01.2017
- VMRO-DPMNE: “YENİDEN SEÇİME GİTMEK OLGUN BİR ÇÖZÜM” Balkanlar 30.01.2017
- AGİT DAİMİ KONSEYİNDE AGİT ERİVAN OFİSİNE YÖNELİK GÖRÜŞMELER-AZERBAYCAN RED OYU KULLANDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 30.01.2017
- ROMANYA'DA 'AF TASARISI' PROTESTO EDİLİYOR Balkanlar 30.01.2017
- RUSYA’NIN AB DAİMİ TEMSİLCİSİ CHİZHOV.KIBRIS SORUNUNUN, YALNIZCA ADADAKİ İKİ TOPLUMU İLGİLENDİRMEYEN DIŞ BOYUTLARI VAR Asya - Pasifik 30.01.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
