Deutsche Welle (29 Haziran 2017)
Avrupa polis teşkilatı EUROPOL Başkanı, siber saldırıların artarak devam edebileceği uyarısında bulundu. EUROPOL Başkanı, erişim güvenliğini ihmal eden büyük şirketleri eleştirdi.
Avrupa polis teşkilatı EUROPOL Başkanı Rob Wainwright, son küresel siber saldırıyla ilgili açıklamasında güvenlik tedbirlerini ihmal eden uluslararası kuruluşları eleştirdi. Wainwright, Alman gazetesi Neue Osnabrücker Zeitung'a birçok uluslararası şirketin bilgisayar güvenliğini ihmal ettiğini söyledi.
Avrupa polis teşkilatı EUROPOL Başkanı Rob Wainwright
EUROPOL Başkanı, bir buçuk ay önce küresel çapta erişimi kilitleyen "WannaCry" virüsünün büyük şirketlerin nasıl şantaja maruz bırakılabileceğine emsal oluşturduğunu belirtti ve "WannaCry'ı önlemek mümkündü. Bu virüs ileri teknoloji ürünü değildi. Şirketler mutlakla siber güvenlik eksiklerini gidermelidir” dedi.
Rob Wainwright siber saldırıların büyük şirketlere ev ödevlerini yapmaları için verilmiş bir ihtar olduğunu ve siber saldırganlığın daha da artmasından endişe edildiğini söyledi.
"Fidye ödemeyin"
Wainwright'ın açıklamalarından hemen sonra başlayan yılın ikinci büyük siber saldırısı ilk planda Ukrayna ve Rusya'daki büyük şirketlerle devlet kurumlarının bilgisayar dosyalarını kilitlemiş ve sonradan Batı Avrupa, ABD ve Asya yönünde yayılmıştı.
Alman şirketlerini de etkileyen virüsün tıpkı "WannaCry" gibi Microsoft şirketinin işletim sistemindeki güvenlik gediğinden bilgisayarlara sızdığı tahmin ediliyor.
Son saldırıda kullanılan virüs bilgisayarların yeniden erişime açılması için kullanıcılardan üç gün zarfında 300 dolarlık sanal para birimi (Bitcoin) ödenmesini istiyor ve fidye ödemeyenleri dosyalarını silmekle tehdit ediyor. Resmi makamlarca fidye talebinin yerine getirilmemesi tavsiye ediliyor.
DW/AFP/AG/HS
© Deutsche Welle Türkçe
Henüz Yorum Yapılmamış.
- NIMETZ, 1-4 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA ÜSKÜP’TE OLACAK Balkanlar 29.06.2017
- ATEŞYAN’IN PATRİK GENEL VEKİLLİĞİ SONLANDIRILDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 29.06.2017
-
KARADENİZ EKONOMİK İŞBİRLİĞİ DIŞİŞLERİ BAKANLARI KONSEYİ 36.TOPLANTISI İSTANBUL’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 29.06.2017
- (KOSOVA) 100 MİLLETVEKİLİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU Balkanlar 29.06.2017
-
KAZAKİSTAN'DA SENATO İÇİN KISMİ SEÇİM YAPILDI Asya - Pasifik 29.06.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS