Kon Haber, 13 Kasım 2016
Bu örgüt başından itibaren Arapların, Kürtlerin ve Sünnilerin aleyhinde kurulmuştur" "Ehli Sünnet Araplar, Irak'ta hiçbir zaman azınlık olmadı ancak kendi aralarındaki birliği sağlamayı da başaramadılar"
- Irak İslam Partisi'nin eski başkanı ve Irak Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Muhsin Abdulhamid, terör örgütü DEAŞ'ın Arap, Kürt ve Türkmen Sünnilere karşı ortaya çıkartıldığını söyledi.
Irak'taki gelişmeler, Musul'un kurtarılması operasyonu ve Sünnilerin durumuna ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Abdulhamid, "DEAŞ, başından itibaren bize dayatılan bir olgudur. Musul'da yaşananlar bize yönelik büyük bir planın uygulanması ve dayatılmasının bir aracıydı." dedi.
DEAŞ'ın İslam'la hiçbir bağlantısının bulunmadığını belirten Abdulhamid, "Örgüt kendine İslam Devleti adını vermiş ve bazı ayet ve hadisleri kullanarak kendine göre bir şeriat oluşturmuştu. Şehirleri, bölgeleri işgal ediyorlar ve İslam devleti kurduklarını iddia ediyorlar. Şimdi tüm Iraklılar bu örgütten kurtulmak ve topraklarına huzur ve güvenliği hakim kılmak için mücadele ediyor." ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Abdulhamid, Irak'ta yaşanan son gelişmeler ve ülkedeki Sünnilerin durumuyla ilgili de şunları kaydetti:
"Ehli Sünnet Araplar, Irak'ta hiçbir zaman azınlık olmadı ancak kendi aralarındaki birliği sağlamayı da başaramadılar. Tek bir mercileri ve karar merkezleri oluşturulamadı. Yaşananlardan ders alıp almayacaklarından da emin değilim. Eğer geçmişin öz eleştirisini yapabilseler ve kendi aralarında bir karar mercii meydana getirebilseler mağduriyetlerini sona erdirebilirler. Irak'ın birliğine inanacak ve mezhepçiliği reddedecek bir bilince ihtiyacımız var. Bunun olmasını temenni ediyorum."
Ülkedeki Sünnilere yönelik bir planın uygulanması için DEAŞ'ın ortaya çıkarıldığını ileri süren Abdulhamid, "Bu örgüt nedeniyle bize kapsamlı bir plan dayatıldı. DEAŞ, başından itibaren bize dayatılan bir olgudur. Bu örgüt başından itibaren Arapların, Kürtlerin ve Sünnilerin aleyhinde kurulmuştur. Tarihte 300-400 silahlı adamın 60 bin güvenlik gücü tarafından kontrol edilen önemli bir kenti aldığı görülmüş müdür? Koca bir ordunun tankları, topları, zırhlı araçları ve binlerce tonluk patlayıcıyı bu şekilde arkasında bırakıp kaçması normal bir gelişme olarak görülebilir mi? Bunlar gösteriyor ki; Musul'da yaşananlar bize yönelik büyük bir planın uygulanması ve dayatılmasının bir aracıydı." ifadelerini kullandı.
DEAŞ'ın Irak'ta tutunmasının artık mümkün olmadığı yorumunu yapan Abdulhamid, "Irak, 1958 darbesinden bu yana sürekli olarak karışıklıkların ve ideolojik savaşların merkezi haline gelmiştir. Baas rejimleri ve ardından iktidarı ele geçiren güçler bugünkü karmaşık durumun müsebbipleridir. Fakat bu örgütün bitişi de yakındır." değerlendirmesinde bulundu.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- AB BAKANLARI TÜRKİYE'Yİ GÖRÜŞECEK Avrupa - AB 14.11.2016
- ESKİ IRAK İSLAM PARTİSİ BAŞKANI PROF. DR. ABDULHAMİD: "DEAŞ, BAŞINDAN İTİBAREN BİZE DAYATILAN BİR OLGUDUR Irak 14.11.2016
- ALİYEV ERMENİSTAN CEPHE HATTINDA Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 14.11.2016
-
AİHM'İN 13 YILLIK SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI ÇIKMAZI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 14.11.2016
- IRAK'TA ZULÜM 1918’DE BAŞLADI Irak 14.11.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS