ERMENİSTAN, EKONOMİK İLİŞKİLER İÇİN ÖNCELİKLİ ÜLKELER LİSTESİNİ ONAYLADI
Paylaş :
PDF İndir :

04.08.2017


3 Ağustos 2017

News.am

Bakanlar Kurulu  3 Ağustos’ta yapılan oturumunda ekonomik diplomasi için öncelikli 10 ülkenin listesini onayladı.

Önceliklilik için ilgili ülkedeki Ermeni Diasporasının varlığı, yatırımların cezbedilmesi ve ticaret hacmini büyütme potansiyeli, anılan ülke firmalarının halihazırda Ermenistan’da faaliyet gösteren firma sayısı, benzeri firmaların Ermenistan’a komşu ülkelerde de faaliyet gösterip göstermediği, bu firmaların da Ermenistan yönünde cezbedilebilme gibi  kıstaslar dikkate alındı.

Oturum sonrasında basına açıklamada bulunan Ekonomik Kalkınma ve Yatırımlar Bakan yard. Garegin Melkonyan, Ermenistan’ın halihazırda yurt dışında 50 diplomatik temsilciliğinin bulunduğunu, ancak her birinde ticari temsilciler bulunmadığı bilgisini vererek ʺSorunumuz, elçilik çalışmalarında bu unsurun da pekiştirilmesidirʺ dedi.

Öncelikli ülkeler listesinde Rusya, ABD, Çin, İran, Gürcistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada, Lübnan, Benelüks ülkeleri yer almakta.




Henüz Yorum Yapılmamış.