15 Ağustos 2017
memurlar.net
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, "Ermeni meselesi, tarihçilerin meselesi olmaktan çıktı ve siyasi bir mesele haline geldi. Bugün FETÖ meselesini nasıl Türkiye'nin aleyhinde kullanıyorlarsa, bundan önce de Ermeni meselesini Türkiye aleyhine kullanıyorlardı." dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü'nce gerçekleştirilen 2023 Vizyonu Doğrultusunda Türkiye'nin Yetişmiş İnsan Gücü Ülke-Bölge Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Çalışmaları ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Afyoncu, "Tarih Perspektifinde Ermeni Meselesi ve Uluslararası Boyutu" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Afyoncu, "Avrupa'nın dışından gelip, belli bir kesimine hükmeden, asimile olmayan bir milletin çocuklarıyız" ifadesini kullanarak, Avrupa'ya giren her milletin asimile olduğunu söyledi.
Osmanlı ve Rus İmparatorluğu arasında, 1878'teki savaşa kadar Ermeniler ve Osmanlı arasında çok problem bulunmadığını vurgulayan Afyoncu, şöyle devam etti:
"İlk Ermeni tehciri Bizans zamanında yapılmıştı, Van'daki Ermeniler Sivas'a sürülmüştü. Müslümanlar farklı dinlerden insanlarla bir arada yaşıyorlardı, belli kurallar çerçevesinde başka dinlerden olanların yaşamlarını sürmelerine izin verilmişti. Bundan yüzlerce sene önce Müslüman Araplar, Selçuklular, Osmanlılar çok farklı kültürlerden insanları, insan haklarının 'i'sinin olmadığı zamanlarda insanların bir arada yaşamalarına müsaade ettiler. Ermeniler, 1915'teki tehcire gelene kadar 40'tan fazla isyan çıkardılar. Bu isyanların amacı dikkat çekmekti, bugün de çeşitli terör örgütleri bunu yapıyorlar. Ermeni Patrikliğini İstanbul'a getirip, bütün Ermenilerin baş patriği yapan Fatih Sultan Mehmet'tir."
İstanbul'da birkaç bin Hristiyan olmasına karşın 100'ün üzerinde kilise bulunduğunu ifade eden Afyoncu, "Farklı milletlerin ibadethanelerin olması bizi rahatsız etmez. Bugün Sofya'da, Belgrad'ta bir tane cami var, Atina'da hiç cami yok." dedi.
- "Ermeni meselesi, tarihçilerin meselesi olmaktan çıktı"
Ermenilerin devlet kurmak istediği bölgelerde Müslümanların daha fazla olduğunu aktaran Erhan Afyoncu, devletin sadece Ermenileri değil belli yerlerde Arapları, Yahudileri de emniyeti için tehcir ettiğini söyledi.
Afyoncu, Mondros Ateşkes Anlaşması'ndan sonra tehcir edilen Ermenilerin büyük bir kısmının geri döndüğünü belirterek, şöyle konuştu:
"Atatürk tehcire karışan herkesi sürdü' diyorlar, hiç alakası yok. Atatürk Milli Mücadele sırasında bu tehcirin niye yapıldığını çok iyi bilen bir subaydır. Atatürk, mütareke döneminde ve Ermeni suikastleri sonucunda öldürülen kişilerin ailelerine maaş bağlamıştır. Tarih bir mahkeme değil, tarih bir laboratuvardır. Tarihi o günkü şartlar içerisinde anlamaya çalışalım. Ermeni meselesi, tarihçilerin meselesi olmaktan çıktı ve siyasi bir mesele haline geldi. Bugün FETÖ meselesini nasıl Türkiye'nin aleyhinde kullanıyorlarsa, bundan önce de Ermeni meselesini Türkiye aleyhine kullanıyorlardı."
Sunum soru cevap kısmının ardından sona erdi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- GUTERRES: IRKÇILIK VE İSLAMOFOBİ TOPLUMLARIMIZI ZEHİRLİYOR Avrupa - AB 16.08.2017
-
BABAZADE: İRAN, GAZ SEVKİYATININ ARTIRILMASINA İLİŞKİN ERMENİSTAN’IN BAŞVURUSUNU DEĞERLENDİRİYOR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 16.08.2017
- IRAK SAVUNMA BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ HADİRİ GÖREVİNDEN ALINDI Irak 16.08.2017
- (KOSOVA) SİYASİ PARTİLERİN İSTİŞARE TOPLANTISI BUGÜN YAPILIYOR Balkanlar 16.08.2017
-
PAKİSTAN HÜRKUŞ C İLE İLGİLENİYOR Asya - Pasifik 16.08.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS