ÇİN'DEN FİLİSTİN SORUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BARIŞ MÜZAKERELERİNE DÖNÜŞ ÇAĞRISI
Paylaş :
PDF İndir :

15.06.2023


Anadolu Ajansı (14 Temmuz 2023)

Emre Aytekin

 

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Filistin sorununun çözümü için barış müzakerelerine dönülmesi gerektiğini belirterek, müzakereler için elverişli ortamın yaratılması amacıyla bir uluslararası barış konferansı toplanması çağrısında bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şi, Çin'e resmi ziyaret gerçekleştiren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmesinde, İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözümü için öneriler ortaya koydu.

Barış müzakerelerinin doğru yönde ilerlemesinin önemini vurgulayan Şi, Filistin ile İsrail'in barış içinde bir arada yaşamasına somut katkı sağlamak üzere "geniş ölçekli, güvenilir ve etkili bir uluslararası barış konferansının toplanması gerektiğini" dile getirdi.

Devamı için tıklayınız.




Henüz Yorum Yapılmamış.