BÜYÜK BİR KARARIN EŞİĞİNDEYİZ
Paylaş :
PDF İndir :

14.06.2018


Kosova Habe (13 Haziran 2018)

Meclis Başkanı Kadri Veseli, bugün Kosova İçin Vize Serbestisi Raportörü Tanja Fajon ile görüştü.  Veseli,  ülke ve bölgedeki güncel gelişmeler,  Avroatlantik  entegrasyonları süreci ve özellikle de vize serbestisinden söz etti.


Veseli bir kez daha  Kosova kurumları ve halkının  Avrupa entegrasyonu süreçlerinde hızlı ilerlemekte kararlılığını dile getirdi,  fakat aynı zamanda   Kosova ve vatandaşları ile ilişkilerde  özellikle vizenin kaldırılmasında Avrupa Birliğinin de ileri hareket etmesi gerektiğini vurguladı.


Veseli, “ Vatandaşlarımızın vize serbestisine sahip olması için Fajon  olağanüstü bir iş yapıyor. İçinde bulunduğumuz gerçeği inceledik.  Nerdeyse nihai aşamadayız.  Tüm teknik şartlar yerine getirilmiştir.  Şimdi siyasi karar almaya ihtiyaç var.  Bu yıl sonuna kadar  vatandaşlarımızın Şengen bçölgesinde vizesiz seyahat edeceğinden eminim.  Fajon,  bu konuda destek almamız için hangi ülkelere yönlenmemizin de gerektiğini açıkladı. Büyük bir karar eşiğindeyiz “ şeklinde konuştu.


Tanja Fajon da  Kosova vatandaşları için vize serbestisinin  bu yılda olacağı inancını belirterek, Kosova’nın tüm kriterleri yerine getirdiğini ifade etti.


Fajon,  Haziran sonunda Avrupa Komisyonunun olumlu bir rapor ile çıkması halinde  Temmuz< başında hemen  Kosova için vize serbestisi konusunu Komisyon gündemine aldıracağını belirtti. 

http://www.kosovahaber.net/?page=2,9,46281




Henüz Yorum Yapılmamış.