EuroNews (1 Ekim 2019)
Brexit anlaşmasını Avrupa Birliği ile yeniden müzakere etmek isteyen İngiltere Başbakanı Boris Johson, "çok yakında" Brüksel'e Irlanda ile ilgili yeni önerilerde bulanacağını söyledi.
Brexit'i anlaşmalı veya anlaşmasız hayata geçireceğiz" diyen Johnson'ın bu açıklaması İngiltere'nin AB'den ayrılmasının planlandığı tarihe 30 gün kala geldi.
İngiliz hükümeti sözcüsü, "Brexit'in ardından İrlanda adasında sınır kontrollerinin yeniden hayata geçirilmeyeceğini, hükümetin bu konuda açık ve net duruşu olduğunu" açıkladı.
Önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen planın İrlanda adasında "sert sınır" oluşturulmaması için neler yapılması gerektiğine yönelik öneriler içermesi bekleniyor.
Öneriler basına sızdı
İngiltere'nin Avrupa Birliği'ne sunması beklenen bazı öneriler basına sızdı. Bu bilgiler arasında hükümetin İrlanda'da sınır noktalarından kilometrelerce uzakta kontrolleri yeniden başlatmak istediği öne sürülüyor.
İrlanda Dışişleri bakanı Simon Coveney, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, Londra'nın Avrupa Birliği'ne bundan "daha ciddi" bir teklifte bulunması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanı Coveney, "Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti daha iyisini hak ediyor." dedi. Muhalefetteki İşçi Partisi de İrlanda'ya yönelik önerileri geri çevirdi.
Boris Johnson: Basına sızan bilgiler doğruyu yansıtmıyor
Boris Johnson, eleştirilerin odağında olan planda yer alan bilgilerin doğruyu yansıtmadığını belirterek daha önce kaleme alınan önerilere dayandığını ifade etti.
İrlanda basını ise dün İngiliz hükümetinin İrlanda sorunu ile ilgili çözüm bulduğunu duyurdu.
Teknolojinin yoğun bir şekilde kullanılması ve gümrük yetkililerinin araya girmesinin planlandığı belirtildi.
İngiliz hükümeti, İrlanda'da sınır kontrolleri ile ilgili basına sızan bilgileri doğrulamadı. Fakat Boris Johnson İrlanda'da bazı kontrollerin kaçınılmaz olduğunu belirtti zira Brexit'in ardından Kuzey İrlanda ile Avrupa Birliği arasında kuralların değişeceğini söyledi.
İngiltere ve Avrupa Birliği yetkilileri son haftalarda sık sık bir araya geliyor, iki defa ertelenen Brexit'in 31 Ekim'de gerçekleşmesi öngörülüyor. İngiltere Brüksel ile Brexit anlaşmasını yeniden müzakere etmeye çalışıyor zira İrlanda adası ile ilgili tedbir maddesi Londra'yı rahatsız ediyor.
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
IRAK'TA SOKAKLAR DURULMUYOR Irak 02.10.2019
-
KIRGIZİSTAN, ŞİÖ 17. GENEL SAVCILARI ZİRVESİ’NE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR Orta Asya 02.10.2019
- AVRUPA BİRLİĞİ VE AVRUPA KONSEYİ ERMENİSTAN’DA İKİ PROGRAM HAYATA GEÇİRECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 02.10.2019
- NİKOL PASHİNYAN VE VLADİMİR PUTİN, ERMENİ-RUS İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA SORUNLARIN GENİŞ ÇERÇEVESİNİ ELE ALDILAR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 02.10.2019
-
ÇİN KURULUŞUNUN 70'İNCİ YILINI KUTLUYOR Asya - Pasifik 02.10.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS