TRT Haber (16 Ekim 2017)
Birleşik Krallık'ın Brexit takvimi daralırken, hükümet tıkanan müzakereleri açmak için girişimlerini yoğunlaştırıyor.
Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) takvimi daralırken, hükümet tıkanan müzakereleri açmak için girişimlerini yoğunlaştırıyor.
AB yetkililerinin Brüksel'de 5. turu geçen hafta tamamlanan Brexit müzakerelerinde bir sonraki adıma geçmek için yeterli ilerleme kaydedilmediğini açıklamasının ardından İngiltere Başbakanı Theresa May tıkanıklığı açmak için girişimlerine hız verdi.
Brüksel'de AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Komisyonunun Brexit Başmüzakerecisi Michel Barnier ile akşam yemeğinde bir araya gelmeye hazırlanan May'in, bunun öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile telefon görüşmesi gerçekleştirmesi bekleniyor.
The Guardian gazetesinin haberine göre, May'in bugünkü temaslarında, perşembe günü yapılacak AB Konseyi Zirvesi'nde Brexit sonrası 2 yıllık geçiş süreci teklifine destek kararı çıkması için uğraşacağı belirtiliyor.
Zirveyi, Brexit'in konuşulacağı oturumun öncesinde terk etmesi beklenen May'in, bundan önce mümkün olduğunca AB lideriyle birebir görüşmeyi hedeflediği ifade ediliyor.
May'in, dün Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde de aynı konuyu gündeme getirdiği ancak muhatabından olumlu bir yanıt alamadığı iddia edildi.
27 üye Brexit'i ele alacak
19 Ekim'de başlayacak 2 günlük AB Konseyi Zirvesi'nde müzakerelerin ikinci aşamaya geçilmesi için yeterli ilerleme kaydedilip kaydedilmediği kararlaştırılacak.
Zirvenin Brexit oturumu, diğer 27 AB üyesi ülke tarafından Birleşik Krallık'ın gıyabında gerçekleştirilecek.
Bu yıl haziran ayında başlayan müzakereler, Birleşik Krallık’ın AB bütçesine mali taahhütlerini yerine getirmesi, vatandaşlık hakları ve İrlanda sınırı konularında tıkanmış durumda.
AB tarafı, İngiltere'nin, üzerinde uzlaşılmış 2020 birlik bütçesine ve üye ülkelerin kalkınma programlarına taahhütlerini tam yerine getirmesini şart koşuyor. Bu miktarın 20 ila 100 milyar avro arasında olduğu belirtiliyor.
Brexit sonrasında İngiltere, Galler, İskoçya ve Kuzey İrlanda'dan oluşan Birleşik Krallık'ın AB ile tek kara bağlantısı kalacak İrlanda-Kuzey İrlanda arasındaki sınır, müzakerelerin tıkandığı bir diğer konuyu oluşturuyor.
Brexit kararı, Birleşik Krallık'ta yaşayan 3,2 milyon AB vatandaşının yanı sıra AB'de bulunan bir milyon İngiliz vatandaşının hakları konusunda da belirsizlik ortaya çıkarıyor.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA'DA SANAYİ 9 AYDA ARTIDA AMA MARTTAN BERİ "EN ZAYIF BÜYÜME" GERÇEKLEŞTİ Asya - Pasifik 17.10.2017
- RUSYA, FİLİPİNLER'E 5 BİN ÜCRETSİZ KALAŞNİKOF GÖNDERDİ Asya - Pasifik 17.10.2017
- BAKANLAR KURULU SONRASI AÇIKLAMA: HAVA SAHASI KUZEY IRAK'A KAPATILDI Irak 17.10.2017
- ABD-KOSOVA DOSTLUĞU GÜÇLÜCE DEVAM EDECEK Balkanlar 17.10.2017
- ‘IRAK, ÇÖZÜM İÇİN GÜÇ YOLUNU SEÇTİ’ Irak 17.10.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
