
Kırcaali Haber (17 Ağustos 2020)
Başbakan ve Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) Partisi Genel Başkanı Boyko Borisov, basına yaptığı açıklamada, “İnsanlar adalet istiyor. Amacımız insanlara seçme hakkı vermek. Devletin siyasi sınıftan yoksun olduğu bir duruma hiç düşmedik. Görüyorsunuz ki ablukalarda, barikatlarda halktan büyük destek gören hiçbir siyasi parti destekçileri yok. Bu partiler devletin perde arkasından yönetilmesini istiyor. Hristo İvanov, perde arkasındaki güçlerin elebaşısı ya da amacı teknokratlar hükümeti kurulması ve Radev’i tek yetkili olarak iktidara getirmek. Onun hem hükümet hem Meclis görevini yerine getirmesi. Böyle bir durum son derece risklidir. Halkı uyarmalıyız. Ondan korkmuyorum. O kadar kirlendi ki ondan hiç korkum yok, ama biz bu yüzden siyasi parti kurduk. Demokraside bundan daha iyi bir şey bulunamadı” diye kaydetti.
Borisov, “Bugün yeni Anayasa tartışmasını açıyoruz, Büyük Halk Meclisi her türlü düzeni değiştirebilir ve her türlü öneriyi sunabilir. Biz, buna Büyük Halk Meclisinin karar vermesini istiyoruz” dedi.
Başbakan, “Halka hitap ettiğimiz açıklamadan sonra duyduğumuz ilk yalan-Borisov ve GERB, zaman kazanmayı ve teknokratlar hükümeti kurulmamasını amaçlıyor yalanı. Kesinlikle yalan! İkincisi - bu GERB ve Borisov’un Anayasası. Evet, tartışmayı açıyoruz - Büyük Halk Meclisi her bir satırı, her bir harfi değiştirebilir, Büyük Halk Meclisinin karar vermesini istiyoruz” diye belirtti.
Borisov, sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci yalan-elektronik oy kullanma makinesi ile oy kullanılmasını istemediğimiz yalanı! Bu yüzden daha bugün Tomislav Donçev’e Seçim Kanununda elektronik oy kullanma makinesi kiralanabileceğinin, satın alınabileceğinin, nasıl ve kim tarafından tedarik edileceğinin belirtilmesi talimatı veriyorum. Yani daha bugün bu yalan çürütülecek. Merkez Seçim Komisyonunun (ZİK) kendine bir bina satın almasını ve Meclis ile karıştırılmamasını Ananiev ile daha bugün konuşacağım”.
Başbakan, “Olumlu bir gelişme beklediğimiz ve iktidarda kalmaya çalıştığımız şeklindeki yalanları çürütmek istiyorum. Uyarıyorum, sizi korkutmuyorum, uyarıyorum. Her gün televizyonda Yunanistan, Almanya ve ABD'nin önlemleri nasıl sıkılaştırdığı gösteriliyor. Önümüzdeki bir yıl çok zor geçecek. Bu yüzden konsolidasyon sağlanmasını istiyoruz. Sadece insanlara yardım etmek istiyoruz! Ve Anayasadaki değişiklikleri önceden belirlediğimiz büyük bir yalan” dedi.
GERB partisinin daha bugün Anayasada değişiklikler yapılmasına ilişkin kanun tasarısı sunacağını açıklayan Borisov, “2 Eylül'de 120 imza sunmamız gerekiyor. Bu yüzden Mecliste temsil edilen tüm partilerle görüşmeler yapmamız gerekiyor. Kimse bizim sırtımızdan prim elde etmeye çalışmasın! Biz devleti en iyi şekilde yönetiyoruz. Bulgarlar çalmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar. Salgını böyle yönetiyoruz, gidip Yunanistan'da ne olduğunu görün. İspanya'nın, ABD’nin gayri safi yurtiçi hasılasında düşüşe bakın. Biz askerler gibi her konuda yardıma hazırız” diye vurguladı.
Borisov, “Salgının üstesinden geldik ve her alanda altyapı inşa ediyoruz. Neden utanalım? Beni desteklemenizi istiyorum. Ve protestoculardan rica ediyorum: yoldan çekilin, kaldırımlarda durun… Eğer bugün beni desteklerseniz, Daritkova, Karayançeva - gidip hukuk dilinde yazılmış belgeyi sunacaksınız. Mesai arkadaşlarımızı, muhalefet partileri, Mecliste yer alan tüm partileri ikna edin-2 Eylül’de nereye doğru yürüyeceğimize hepimiz karar vermeliyiz. Büyük Halk Meclisinin toplanması ile siyasi sistemin, devletin felaketini önlemeliyiz. Kolları sıvayın ve harekete geçin! Bu olmazsa, tek bir kişi buna karar verecek” diye kaydetti.
Karayançeva, “Mesai arkadaşlarımız olan milletvekilleri ile işimiz siyasi uzlaşı sağlanması. Halkın sesine kulak vermekten daha önemli bir şey yok, ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmaktan yana değiliz” diye ekledi.
Borisov, yıllardır yapılmamış bir şey olduğunu belirterek, birkaç gün sonra Kırcaali’de yeni bir manastırın açılacağı müjdesini verdi.
Başbakan, “Muhalefet neden korkuyor? Şu anda tek bir dayanak noktamız yok. Yıkılmış partiler, zayıf bir Cumhurbaşkanlığı, zayıf bir Meclis. Vatandaşın devlete olan güveni tazeleyecek olan tek şey Büyük Halk Meclisinin toplanması” dedi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
BAŞBAKAN KAZIMİ: DEAŞ İLE MÜCADELEDE ABD'NİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR Irak 18.08.2020
- HİNDİSTAN'DAKİ SELLERDE YÜZLERCE KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ Asya - Pasifik 18.08.2020
-
TÜRKMENİSTAN, 7 AYLIK DOĞAL GAZ VE PETROL RAPORUNU SUNDU Orta Asya 18.08.2020
- TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’IN TARİHİ DOSTLUĞUNU ANLATAN “ALTIN TREN” İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 18.08.2020
-
JAPONYA EKONOMİSİNDE TARİHİ DARALMA Asya - Pasifik 18.08.2020
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS