Yeni Şafak (15 Aralık 2017)
Fransa’nın başkenti Paris’te Ermenistan Büyükelçiliği önünde toplanan Azerbaycanlı göstericiler, Ermenistan’da tutuklu iki Azerbaycan vatandaşı için protesto gösterisi düzenledi.
Göstericiler, Ermenistan’da rehin tutulan iki Azerbaycanlının serbest bırakılması için uluslararası kurumlara çağrıda bulundu.
Ermenistan’da tutuklu olan Dilgem Esgerov ve Şahbaz Guliyev’in serbest bırakılması için acilen uluslararası kurumların devreye girmesi istendi. Ayrıca Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve özellikle Batılı devletlerden çifte standartlara son vermelerini isteyen göstericiler, işgal durumunun sona erdirilmesi için Ermenistan’a baskı yapmaları ve esirlerin serbest bırakılması için devreye girmeleri istendi.
Fransa’daki Azerbaycan’ın Dostları Derneği Genel Sekreteri Mirvari Fataliyeva yaptığı konuşmada, Şahbaz Guliyev ve Dilgem Askerov’un işgal altındaki Kelbecer bölgesine akrabalarının mezarını ziyarete gittikleri sırada, Ermeniler tarafından esir alındığını, iki Azerbaycan vatandaşının aylardır işkence gördüğünü ileri süren Fataliyeva, Batılı devletlerin ve uluslararası kurumların bu durum karşısında sessiz kaldığını söyledi.
Öte yandan akrabalarının mezarlarını ziyaret etmek istemek isteyen Azerbaycan vatandaşı Dilgem Askerov ve Şahbaz Guliyev 2014 yılı Temmuz ayında, Ermeni işgali altındaki Kelbecer’e gitmesinin ardından tutuklanmıştı. Askerov ömür boyu hapis cezasına çarptırılırken, Guliyev ise 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- İNGİLİZLERİN YÜZDE 51'İ AB'DEN AYRILMAK İSTEMİYOR Avrupa - AB 18.12.2017
- KKTC CUMHURBAŞKANI AKINCI: “UCU AÇIK MÜZAKERE SÜRECİ BİTTİ. BEN KENDİ ADIMA BÖYLE BİR SÜRECİN PARÇASI OLMAM” Avrupa - AB 18.12.2017
- 'ÇİN EN ÖNEMLİ STRATEJİK ORTAKLARIMIZDAN BİRİ' Asya - Pasifik 18.12.2017
- STRAZBURG'DA "FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ KUDÜS'E DESTEK" MİTİNGİ DÜZENLENDİ Avrupa - AB 18.12.2017
- İTALYA'DA ABD'NİN KUDÜS KARARI PROTESTO EDİLDİ Avrupa - AB 18.12.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS