AZERBAYCAN'LA TRANSİT İMZA
Paylaş :
PDF İndir :

21.07.2017


20 Temmuz 2017

Yeni Şafak

 

Türkiye - Azerbaycan arasında transit taşımacılık protokolü imzalandı. Bakü'de bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Bu, özellikle işlemleri hızlandıracak, ihracatçının daha çok ihracat yapmasını sağlayacak" dedi.

 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ve Azerbaycan arasında dün imzalanan transit taşımacılıkta elektronik ön bilgi değişimi sistemi kurulmasına ilişkin protokolün, ihracatçının daha fazla ihracat yapmasına vesile olacak ve sorunsuz geçişlerini sağlayacak bir anlaşma olduğunu söyledi. Azerbaycan-Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Üçlü Gümrük Toplantısına katılmak için geldiği Bakü'de imzalanan söz konusu protokolü değerlendiren Tüfenkci, "Aynı zamanda taşınan malların analizi, mallar iki ülkenin gümrük kapılarına varmadan yapılabilecek" diye konuştu.

 

DEMİRYOLU PROJESİ RAYINDA

 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi'nin 2017 sonuna kadar faaliyete başlamasının öngörüldüğünü de belirten Tüfenkci, şunları söyledi: "Biz, gümrükler olarak hangi önlemleri almamız gerektiğini bugün üçlü olarak konuştuk ve bunun kararlarını aldık. Tek başına bu yolu aşmak yetmiyor. Orta Asya taşımacılığını tarihi İpek Yoluna çekebilmek için özellikle buradaki işlem ve geçişleri kolaylaştırmanız lazım."

 

Transit taşımacılıkta elektronik ön bilgi değişim sistemi kuruluyor

 

Bakü'de, Azerbaycan-Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Üçlü Gümrük Toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Azerbaycan Devlet Gümrük Komitesi Başkanı Aydın Aliyev, Gürcistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Maliye Bakanı Dimitri Kumsişvili başkanlık etti. Türkiye ile Azerbaycan arasında transit taşımacılık konusunda elektronik ön bilgi değişimi sistemi kurulmasına ilişkin protokol imzalandı.

 




Henüz Yorum Yapılmamış.