5 Mayıs 2017
A Haber
İslam dünyasına çağrıda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İslam aleminde birliğe ihtiyaç olduğunu belirterek, "Maalesef İslam ülkeleri terörden mağdur oluyor. İslam'ın terörle ilişkilendirilmesine karşıyız." dedi.
Aliyev, Bakü'de düzenlenen 4. Dünya Kültürlerarası Diyalog Forumu'nun açılışında konuşma yaptı.Azerbaycan'ın çok kültürlü bir ülke olduğunu dile getiren Aliyev, ülkede tüm dini ve etnik grupların barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığını, bundan da gurur duyduklarını belirtti.
Tüm dini ve kültürel anıt ile mekanların devlet tarafından korunduğuna dikkati çeken Aliyev, çok kültürlülüğü politikalarının bir parçası olarak kabul ettikleri ve hayat tarzı olarak benimsediklerini kaydetti.
Kültürler arası diyaloğun günümüzün en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayan Aliyev, "Çok kültürlülük olmasa dünya daha fazla tehlike ile karşı karşıya kalır. Dünyada bazı tedirgin edici akımlar var. Çeşitli yerlerde çatışmalar, iç savaşlar yaşanıyor. Bunun sebebi farklı kültürler arasında anlaşmanın olmaması. Riskleri, gerginliği azaltmanın yollarını aramalıyız. Birleşmeli ve çok kültürlülüğün yaşadığını göstermeliyiz. Çok kültürlülüğün alternatifi ksenofobi, antisemitizm, bölücülük gibi akımlardır. Çok kültürlülük dünyayı daha tehlikesiz duruma getirmek için tek yol." şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı Aliyev, İslam dünyasında yaşanan sıkıntılara da işaret ederek, "İslam dünyasında birliğe ihtiyaç var. Maalesef İslam ülkeleri terörden mağdur oluyor. İslam'ın terörle ilişkilendirilmesine karşıyız." ifadelerini kullandı.
"BMGK KARARLARININ UYGULANMASINDA ÇİFTE STANDART VAR"
Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorununa değinen Aliyev, Ermenistan'ın işgali sonucu 1 milyondan fazla insanın vatanlarını terk etmek zorunda kaldığını belirtti.
Aliyev, Ermenilerin işgal ettikleri bölgelerde tüm dini ve kültürel anıtları tahrip ettiğine dikkati çekerek, Bakü'de bulunan Ermeni kilisesinin ise korunduğunu söyledi.
BMGK'nın işgalin sonlandırılmasına yönelik 4 kararı olduğunu hatırlatan Aliyev, "Ermenistan bu kararları hiçe sayıyor. Bazen BMGK kararları, günler saatler içerisinde uygulanıyor. Bize geldiğinde ise 20 yıldan fazladır uygulanmıyor. Burada çifte standartlar olduğunu görüyoruz. BMGK kararları uygulanmalıdır." dedi.
"Kültürlerarası Diyaloğun Gelişmesi: İnsan Güvenliği, Barış ve Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yeni Olanaklar" başlıklı forumun açılış toplantısına Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Genel Direktörü İrina Bokova, BM Medeniyetler İttifakı Yüksek Temsilcisi Abdülaziz Al Nasser, BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb Rıfai, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Yusuf el-Useymin ve İslami Eğitim, Bilim ve Kültürel Organizasyonu (İSESCO) Genel Direktörü Osman El Tuveycri katıldı.
Azerbaycan Kültür Bakanlığı, UNESCO, BM Medeniyetler İttifakı, BM Dünya Turizm Örgütü ve İSESCO'nun ortaklaşa düzenlediği forum yarın sona erecek.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA'NIN KISITLAMALARI KALDIRMASI ÜRETİCİYİ SEVİNDİRDİ Asya - Pasifik 05.05.2017
- RUSYA, TÜRKİYE ANLAŞMASINA ESED REJİMİNDEN İLK AÇIKLAMA Asya - Pasifik 05.05.2017
- MECLİS BAŞKANI CAFERİ, AB KOMİSERİ HAHN’LA GÖRÜŞTÜ Balkanlar 05.05.2017
- IRAK'TAN MISIR'A İLK PETROL SEVKİYATI Irak 05.05.2017
- İRAN’DA SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMININ 102. YILDÖNÜMÜNE YÖNELİK BİR FORUM GERÇEKLEŞTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 05.05.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS