AVUSTURYA'DA "ERMENİ ANITI"NA PROTESTO
Paylaş :
PDF İndir :

18.04.2016


17 Nisan 2016

Milliyet

 

 

Ülkede yaşayan  Türkler, Innsbruck Belediyesi'nin 1915 olaylarına ilişkin "Ermeni Anıtı" dikme  kararını protesto etti

 

Avusturya'da yaşayan Türkler, Innsbruck Belediyesi'nin  1915 olaylarına ilişkin "Ermeni Anıtı" dikme kararını protesto etti.

 

Sivil toplum örgütleri tarafından oluşturulan Tirol Türk Platformu, 24  Nisan'da açılışı yapılması planlanan anıtın kaldırılması için Innsbruck'ta bir  yürüyüş düzenledi. Innsbruck Üniversitesi önünde başlayan yürüyüş, Türk  bayrakları eşliğinde "Her şey Vatan için" sloganlarıyla Landeshausplatz  Meydanı'na kadar sürdü.

 

Anıtın kaldırılmasını isteyen Avusturyalı Türkler, ortak basın  açıklamasında, "24 Nisan'da Innsbruck'ta açılışı yapılacak  sözde Ermeni  soykırımı anıtını protesto ediyoruz. Biz, gücünü tarihinden alan Türk milleti  olarak, Innsbruck Belediyesi'nin hukuka ve tarihe dayanmayan sözde Ermeni  soykırımını tanıyan bu kararını ve desteğini şiddetle kınıyoruz" ifadelerini  kullandı.

 

Yürüyüşe katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk de  Twitter hesabından, "Bölgedeki 3 bin Türk vatandaşını yok sayarak dikilen anıta  hayır demek ve vatandaşlarımıza destek için Avusturya Innsbruck'tayız. Ermeni  kuyumcusunun desteğiyle ve bölgedeki tüm partilerin onayı ile dikilen Ermeni  anıtına hayır. Inssbruck'ta 200 Ermeni asıllı vatandaşın ve Yeşiller Partisinin  önergesiyle sözde Ermeni soykırımı anıtına hayır" mesajını paylaştı.

 

Tirol eyaletinin başkenti Innsbruck Belediye Meclisi, geçen ay 24  Nisan'da "Ermeni Anıtı" açılması kararı almıştı.




Henüz Yorum Yapılmamış.