EuroNews (26 Ocak 2019)
Fransa, İspanya,İngiltere ve Almanya'dan siyasi karışıklığın sürdüğü Venezuela'yla ilgili açıklama geldi. Dört ülke de Venezuela'da 8 gün içerisinde seçim kararı alınmadığı takdirde muhalif lider Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını duyurdu.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni seçim tarihi açıklanmadığı takdirde Venezuela Meclis Başkanı Juan Guaido'yu geçici devlet başkanı olarak tanıyacaklarını açıkladı.
Sosyal medya hesabı Twitter'dan açıklama yapan Macron, "Venezuela halkı kendi geleceğine özgürce karar verebilmelidir. Önümüzdeki 8 gün içerisinde seçim tarihi ilan edilmediği takdirde geçici başkan olarak Juan Guaido'yu tanıyacağız. Avrupalı ortaklarımızla konu üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de 8 gün içerisinde seçim kararı alınmadığı takdirde Guaido'nun devlet başkanı olarak tanınması için Avrupa Birliği'ne çağrı yaptı.
Ayrıca İspanya Başbakanı, kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'nun Avrupa Birliği tarafından tanınmasını istediklerini açıkladı.
İspanya ve Fransa'nın ardından Almanya ve İngiltere'den de aynı tonda açıklama geldi.
Alman Hükümet Sözcüsü Martina Fietz, Twitter hesabından, "Venezuela halkı kendi geleceği hakkında özgürce ve güvenli bir şekilde karar verebilmelidir. Venezuela'da 8 gün içerisinde bir seçim tarihi ilan edilmediği takdirde Juan Guaido'yu geçici başkan olarak tanıyacağız. Avrupalı ortaklarımızla yakın çalışıyoruz." paylaşımında bulundu.
Avrupa Birliği Dışilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini de Venezuela için şeffaf ve güvenilir seçim yapılması için çağrı yaptı. Mogherini açıklamasında "Gelecek günlerde gerekli garantilerin verilmemesi durumunda AB liderlik konusu da dahil olmak üzere gerekli adımları atacaktır" dedi.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- DIŞİŞLERİ BAKANI ELMAR MAMMADYAROV, KARADAĞ’IN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERİ BAŞKANLIĞINDAKİ HEYETİNİ KABUL ETTİ Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.01.2019
-
AVRUPA YAPTIRIM UYGULARSA, İLİŞKİLERİMİZİ GÖZDEN GEÇİRİRİZ
Asya - Pasifik
28.01.2019
- TÜRK ÜSSÜNE SALDIRI GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLAYAN KANALA BASKIN Irak 28.01.2019
- AVRASYA EKONOMİK BİRLİĞİ KRİPTO PARA DÜZENLEMELERİNİ HIZLANDIRMAK İSTİYOR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.01.2019
- ŞEHİT DİPLOMATLAR LOS ANGELES'TA ANILDI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 28.01.2019
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 24.10.2025
“BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONRASI TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİ” BAŞLIKLI KONFERANS
