
Deutsche Welle (8 Eylül 2017)
DW'ye konuşan Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, Türkiye ile müzakerelerin durdurulmasını olası görmediğini söyledi. Bakan, Türkiye'de yaşananları ise "korkunç" olarak nitelendirdi.
Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, AB Dönem Başkanı Estonya’nın başkenti Tallinn'de düzenlenen AB dışişleri bakanları toplantısında DW'ye AB'deki Türkiye tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan, müzakerelerin durdurulmasına ilişkin tartışmaların AB’yi bölüp bölmeyeceğini sorusuna "Komisyon’un böyle bir rapor hazırlaması için Birliğin üçte birinin onayı gerekiyor. Müzakerelerin durdurulması için ise üye devletlerin üçte ikisinin onayı söz konusu. Bana göre, ki bu konuda dürüstüm, bu şu anda olası görünmüyor. Tam tersi, kanalların açık tutulması, Türkiye’de nasıl etkili olunabileceğinin yollarının aranması daha olası görünüyor. Türkiye'deki sivil toplum AB’ye giden yolun açık olmasını ve bu olasılığın var olmaya devam etmesini arzu ediyor" ifadelerini kullandı.
Türkiye'de yaşananlar "korkunç"
Öte yandan Assselborn, Ekim ayındaki AB Zirvesi'nde müzakerelerin durdurulmasını gündeme taşımaya hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel'in pozisyonundan dolayı yalnız kalacağı görüşüne katılmadığını ifade etti. Asselborn, "Avrupa demokrasisi tam da budur; bir öneri dile getirilebilir. Önemli olan AB içinde birliği sağlayabilmemiz ve Türkiye'de hukuk devletinin özünün korunmasına etki edebilmemiz" şeklinde konuştu.
Türkiye'de insan hakları ve hukuk devleti açısından halihazırda yaşananları ise "korkunç" olarak nitelendiren Asselborn, Birliğin "Ulusal tartışmalardan kaçınarak bu durumu değiştirebilmek ya da etkileyebilmek için hangi yöntemleri kullanabileceğine" odaklanması gerektiğini söyledi.
"AB'nin mali yardımları olmadan Türkiye çöküşe geçer"
Lüksemburg Dışişleri Bakanı, AB'nin mali yardımlarının Türkiye açısından önemine de dikkat çekti. Asselborn, "Son 10 yılda görülen kalkınmanın da AB sayesinde mümkün olduğunu Erdoğan'a hatırlatmak gerek. Avrupa Yatırım Bankası'nın Türkiye'ye sağladığı kredi tutarının 20 milyar Euro'ya ulaştığını hatırlatmak isterim. Bu meblağı Türkiye dünyada başka hiçbir yerden alamazdı. Türkiye'deki yabancı yatırımın üçte ikisi de AB'den geliyor. Bu ikisinin varlığı olmaksızın herşey çöker. Bu durumda Türkiye çok hızlı bir biçimde bambaşka bir ülkeye dönüşür" diye konuştu.
© Deutsche Welle Türkçe
DW/SÖ/HS
Henüz Yorum Yapılmamış.
- AKDENİZ: MÜLTECİLERİN AVRUPA'YA GEÇİŞ KORİDORU Avrupa - AB 11.09.2017
- PATRİK KİRİL: DİNİ ÖNDERLERİN BULUŞMASI, KARABAĞ ÇÖZÜM SÜRECİNE KATKISINI GÖSTERİR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 11.09.2017
- ANASTASİADES MÜZAKERELERİN YENİDEN BAŞLAMASI KONUSUNDA BM VE YABANCI HÜKÜMETLERE MEKTUP GÖNDERDİ VE GELECEK KUŞAKLARA YARDIMCI OLACAK ÇÖZÜM ÇAĞRISI YAPTI Avrupa - AB 11.09.2017
- SURİYE-IRAK SINIRINDA ABD-RUSYA SATRANCI Irak 11.09.2017
- IRAK DİYE BİR ÜLKE KALMAZ Irak 11.09.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
