13 Haziran 2017
Ermenistandan haberler - NEWS.am
NATO’yla işbirliğimiz partnörlük üzerine kuruludur. Beyan 13 Haziran’da NATO Gn. Sekreteri Kafkasya ve Merkezi Asya Özel Temsilcisi James Appathurai’yle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Ara Babloyan’dan geldi.
Meclis’ten NEWS.am’ye verilen bilgiye göre, Babloyan Ermenistan’ın «Barış Adına Ortaklık» Programının Ermenistan’ın çok katmanlı güvenlik sisteminin önemli bir unsuru olarak takdir edildiğini belirtti. Babloyan bu bağlamda Ermenistan’ın Kosova ve Afganistan’da Barış Gücü operasyolarına katılımının önemini belirterek ʺBarış Gücü operasyonları sayesinde uluslararası barış ve güvenliğin temini işinde güvenlik tükticisinden güvenlik üreticisine dönüşerek önemli katkımızı gösteriyoruzʺ dedi.
Babloyan, Ermenistan’ın Ermenistan-NATO «Bireysel Ortaklı Eylem Programı»nın gerçekleştirilmesine dikkat göstermek yanısıra NATO katılımıyla uluslararası barış gücü operasyonlarındaki katılımlarıyla NATO’yla halihazırdaki işbirliği temposunu artırma kararında olduğunu kaydetti.
Babloyan, parlamenter işbirliği formatının önemini belirterek, 2002 yılında NATO Parlamenterler Asamblesinde (PA) ortak üye olduğundan bu yana Ermenistan Millet Meclisi Delegasyonlarının kurum çalışmalarına aktif şekilde katıldıklarını, Ermenistan’da üç kez Rose-Roth semineri yapıldığı ve NATO PA Komisyonları ziyaretlerinin olduğunu belirtti.
Babloyan, Ermenistan’ın NATO ve NATO PA programlarına katılımının ülkenin stabil ilerlemesi, demokrasi ve kurumsal reformlara katkıda bulunacağını kaydetti. Babloyan, bu bağlamda Ermenistan’ın bugün dünyada sorun yaratmayan, aksine dünyada barışın teminine yönelik süreçlere aktif katılan bir ülke olduğunu ifade etti.
NATO Gn. Sekreteri Kafkasya ve Merkezi Asya Özel Temsilcisi James Appathurai, NATO-Ermenistan ilişkilerini güvenilir ve umut verici ilişkiler olarak nitelendirdi, bunlar sapmaksızın ilerleyerek, iki tarafı tatmin etmekte olduğunu söyledi. Appathurai, Ermenistan’ın NATO Barış Gücü oprasyonlarına katılımı için şükranını belirtti.
Appathurai toplum ve Meclisin NATO’yla ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi arzusunu önemini belirtti, önümüzdeki süreçte Ermenistan için ilgi uyandırıcı yeni projeler olacağını kaydetti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA, VATANDAŞLARININ KONTROL EDİLMESİNDEN ÇEKİNİYOR Asya - Pasifik 14.06.2017
- ERDOĞAN: SUUDİ ARABİSTAN KRALI, KÖRFEZ'İN BU İŞİ ÇÖZMELİ Irak 14.06.2017
- YENİ HÜKÜMETTE YER ALACAK BAKAN YARDIMCILARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU Balkanlar 14.06.2017
-
TÜRKİYE VE AZERBAYCAN'IN NAHÇIVAN'DAKİ ORTAK ASKERİ TATBİKATI SÜRÜYOR Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 14.06.2017
- IRAK'TA İFTAR YEMEĞİNDE 825 SIĞINMACI ZEHİRLENDİ Irak 14.06.2017
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS