13 Haziran 2017
Ermenistandan haberler - NEWS.am
NATO’yla işbirliğimiz partnörlük üzerine kuruludur. Beyan 13 Haziran’da NATO Gn. Sekreteri Kafkasya ve Merkezi Asya Özel Temsilcisi James Appathurai’yle buluşması esnasında Ermenistan Millet Meclisi Bşk. Ara Babloyan’dan geldi.
Meclis’ten NEWS.am’ye verilen bilgiye göre, Babloyan Ermenistan’ın «Barış Adına Ortaklık» Programının Ermenistan’ın çok katmanlı güvenlik sisteminin önemli bir unsuru olarak takdir edildiğini belirtti. Babloyan bu bağlamda Ermenistan’ın Kosova ve Afganistan’da Barış Gücü operasyolarına katılımının önemini belirterek ʺBarış Gücü operasyonları sayesinde uluslararası barış ve güvenliğin temini işinde güvenlik tükticisinden güvenlik üreticisine dönüşerek önemli katkımızı gösteriyoruzʺ dedi.
Babloyan, Ermenistan’ın Ermenistan-NATO «Bireysel Ortaklı Eylem Programı»nın gerçekleştirilmesine dikkat göstermek yanısıra NATO katılımıyla uluslararası barış gücü operasyonlarındaki katılımlarıyla NATO’yla halihazırdaki işbirliği temposunu artırma kararında olduğunu kaydetti.
Babloyan, parlamenter işbirliği formatının önemini belirterek, 2002 yılında NATO Parlamenterler Asamblesinde (PA) ortak üye olduğundan bu yana Ermenistan Millet Meclisi Delegasyonlarının kurum çalışmalarına aktif şekilde katıldıklarını, Ermenistan’da üç kez Rose-Roth semineri yapıldığı ve NATO PA Komisyonları ziyaretlerinin olduğunu belirtti.
Babloyan, Ermenistan’ın NATO ve NATO PA programlarına katılımının ülkenin stabil ilerlemesi, demokrasi ve kurumsal reformlara katkıda bulunacağını kaydetti. Babloyan, bu bağlamda Ermenistan’ın bugün dünyada sorun yaratmayan, aksine dünyada barışın teminine yönelik süreçlere aktif katılan bir ülke olduğunu ifade etti.
NATO Gn. Sekreteri Kafkasya ve Merkezi Asya Özel Temsilcisi James Appathurai, NATO-Ermenistan ilişkilerini güvenilir ve umut verici ilişkiler olarak nitelendirdi, bunlar sapmaksızın ilerleyerek, iki tarafı tatmin etmekte olduğunu söyledi. Appathurai, Ermenistan’ın NATO Barış Gücü oprasyonlarına katılımı için şükranını belirtti.
Appathurai toplum ve Meclisin NATO’yla ilişkilerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi arzusunu önemini belirtti, önümüzdeki süreçte Ermenistan için ilgi uyandırıcı yeni projeler olacağını kaydetti.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- İNGİLTERE GENEL SEÇİMİ AB ÜLKELERİNİN BREXİT’E BAKIŞLARINI DEĞİŞTİRDİ Mİ? Avrupa - AB 14.06.2017
- BM'DEN ARAP ÜLKELERİNE "BÖLGESEL BİRLİK" ÇAĞRISI Avrupa - AB 14.06.2017
- IRAK'TA İFTAR YEMEĞİNDE 825 SIĞINMACI ZEHİRLENDİ Irak 14.06.2017
- AB’DE ROAMİNG ÜCRETLERİ 15 HAZİRAN’DA KALDIRILIYOR Avrupa - AB 14.06.2017
- YENİ HÜKÜMETTE YER ALACAK BAKAN YARDIMCILARININ İSİMLERİ BELLİ OLDU Balkanlar 14.06.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
