07.06.2016
AB Haber
Gürcistan, Ukrayna ve Kosova’daki yüksek suç oranından ve artan soygun olaylarından korkan Almanya hükümetindeki üst düzey isimler, bu ülkelere vize serbestisi sağlanması konusunda endişeli olduklarını belirtti.
Die Welt’in haberine göre, Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere son aylarda soygun olaylarındaki artışın nedenlerini açıklamak üzere geçen hafta parlamentoya çağrıldı. Basına kapalı oturumda milletvekillerine hitap eden Maiziere, bu suçların uluslararası çeteler tarafından işlendiğini belirterek, özellikle Gürcistan’dan gelen çetelere vurgu yaptı.
‘ALMANYA’YA YAPILAN SIĞINMA BAŞVURULARI ARTTI’
Alman bakanın açıklamaları, Gürcistan, Ukrayna ve Kosova’ya vize serbestisi sağlanmasına ilişkin olarak Berlin’de giderek artan endişeleri daha da tırmandırdı. Nitekim, Balkan ülkelerine sunulan vizesiz rejim geçen yıl Almanya’ya yapılan sığınma başvurularını artırdı ve Başbakan Angela Merkel’in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Parti’nin (CDU) kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birliği’ndeki (CSU) vizesiz rejim karşıtı görüşleri güçlendirdi.
SIĞINMA KANUNUNUN İSTİSMAR EDİLMESİ ENGELLENMELİ
Bavyera İçişleri Bakanı ve CSU üyesi Joachim Herrmann, Die Welt’e yaptığı açıklamada, “Sığınma kanununun bu ülkeler tarafından istismar edilmesini engelleyecek mekanizmalar geliştirmeliyiz” dedi.
CDU’nun içişleri uzmanı Wolfgang Bosbach ise güvenlik üzerindeki kontrolü kaybedebileceklerini ifade edip, yasadışı göçe karşı koymayı sağlayacak bir çeşit ‘acil durum freni’ bulunması gerektiğini kaydetti. Avrupa Konseyi, daha önce Kosova, Ukrayna ve Gürcistan’a da vize serbestisi sağlanması yönünde tavsiye kararı vermişti. Bunun üzerine Fransa ve Almanya harekete geçerek vize serbestisinin askıya alınmasının kolaylaşmasını sağlayan bir düzenleme istemişti. Avrupa Komisyonu da bunu değerlendirerek hazırladığı öneriyi üye ülkelere ve Avrupa Parlamentosu’na sunmuştu. Öneriye göre Avrupa Komisyonu bazı durumlarda ortak karar alarak bir ülkeye uygulanan vize serbestisine son verebilecek.
Ajanslar
Henüz Yorum Yapılmamış.
- RUSYA: HALEP'TE UÇAĞIMIZIN DÜŞÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI DOĞRU DEĞİL Asya - Pasifik 07.06.2016
- ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİNDEN SOYKIRIM İDDİALARINA KINAMA Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 07.06.2016
- KUZEY IRAK'TAKİ PKK HEDEFLERİNE 2 AYRI HAVA HAREKATI Irak 07.06.2016
- TDV 'DENATA YURDU KAZAKİSTAN'DA GIDA YARDIMI Asya - Pasifik 07.06.2016
- KAZAKİSTAN'DA ASKERİ BİRLİĞE SİLAHLI SALDIRI Asya - Pasifik 07.06.2016
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS