Deutsche Welle (28 Haziran 2019)
Almanya’da vatandaşlığa geçişe ilişkin yeni yasal düzenleme mecliste kabul edildi. Terörle ilişkisi olanlar, çok eşliler ve kimlikleri ile ilgili yanıltıcı bilgi verenler Alman vatandaşlığına kabul edilmeyecek.
Almanya'da vatandaşlığa geçişleri düzenleyen yeni vatandaşlık yasa tasarısı Federal Meclis'te iktidardaki Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Sosyal Demokrat Parti'li (SPD) milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Eyalet Temsilciler Meclisi'nin onayına sunulan yasal düzenleme ile terörle mücadele, çok eşlilik ve kimlik hilelerine karşı önlemler de artırılmış oluyor.
Muhalefetin karşı çıktığı yeni yasal düzenleme, özellikle terörle ilişkisi saptananların Alman vatandaşı olma yolunu kapatıyor. Ayrıca Alman vatandaşı olduktan sonra terör örgütleri ile ilişkileri tespit edilenlerin de vatandaşlıklarının iptal edilmesi mümkün hale geliyor. Ancak bu kişilerin Alman vatandaşlığından çıkarılmaları, başka bir ülkenin vatandaşı olmaları durumunda mümkün olabilecek. Çifte vatandaşlığı olmayanlar terör örgütleriyle bağlantıları tespit edilirse de Alman vatandaşlığından çıkarılamayacak.
Yeni yasal düzenlemeye göre Alman yaşam kültürünü kabullenmeyen ve birden fazla kişi ile evli olanlar da Alman vatandaşlığına kabul edilmeyecek. Ayrıca vatandaşlığa geçiş sırasında beyan edilen bilgilerin geriye dönük olarak inceleme süresi de 5 yıldan 10 yıla çıkarılıyor. Böylece, yalan veya kasten yanlış bilgiler ve belgelerle Alman vatandaşı oldukları saptanan kişiler eğer 10 yıldan önce vatandaşlığa geçmişlerse vatandaşlıktan çıkarılabilecek.
Yeni düzenlemeyle Vatandaşlık Yasası'na ilave edilen "Alman yaşam tarzının benimsenmesi" koşulu ise tepkilere yol açtı. Muhalefet partileri söz konusu maddenin Alman öncü kültürü tartışmalarını gündeme taşıyacağını ileri sürüyorlar.
Şimdiye kadar Alman vatandaşlığına geçmek isteyenlerden en az sekiz yıldır aralıksız olarak Almanya'da yaşamaları, yeteri kadar Almanca bilmeleri ve yaşamlarını sürdürmeye yetecek kadar gelirleri olması bekleniyordu.
KNA,DW/TY,JD
© Deutsche Welle Türkçe
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ARNAVUTLUK’TA YEREL SEÇİM Balkanlar 02.07.2019
- BOSNA HERSEK'TE KAYIP KİŞİLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI Balkanlar 02.07.2019
- İSPANYA VE VATİKAN ARASINDA DİPLOMATİK KRİZ Avrupa - AB 02.07.2019
- VERSAY ANTLAŞMASI 100 YAŞINDA Avrupa - AB 02.07.2019
- TÜRK İŞ HEYETİ IRAK'TA TÜRKMEN İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU Irak 02.07.2019
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
