EuroNews (13 Haziran 2018)
Almanya'da kamu yayıncılığı yapan ARD ve ZDF’nin mülteciler ile ilgili haberlere 'takıntılı' oldukları ve genel olarak negatif şekilde ele aldıkları belirtildi. Alman Kültür Konseyi Başkanı Olaf Zimmermann, sağ popülist partilerin yükselişine neden olduğu gerekçesiyle, televizyonlarda yayınlanan politik tolkşovlara bir yıl ara verilmesini istedi.
Sanat galerilerinden televizyon şirketlerine kadar bir dizi kurumun çatı kuruluşu olan Alman Kültür Konseyi Başkanı Olaf Zimmermann, yayıncıların bir adım geri çekilerek sağcı partilerin geçen eylül ayında yapılan seçimde zemin kazanmasına neden olan mülteci ve İslam hakkında yapılan tolkşov formatlarını yeniden düşünmeleri gerektiğini vurguladı.
Göçmen karşıtlığı ile tanınan, aşırı sağ Almanya için Alternatif Partisi (AfD) Alman siyasetinde giderek güç kazanması endişeye yol açmıştı. Aşırı sağcı parti ilk kez parlamentoya girmeyi başarmıştı.
Bir yıl yayın arası önerisi
Konseyi Başkanı Zimmermann, "Bir yıl tokşovlara ara verilmesini öneriyorum. Ancak önemli olan verilen ara değil. Aslı önemli olan bu programların toplumsal birliğimize katkı sağlayan formatta ve içerikte yayına dönmeleri” dedi.
Alman Kültür Konseyi, 2015 yılında mülteci krizi zirveye ulaşırken, o tarihten bu yana göçmenleri konu alan 100'den fazla tolkşov yapıldığını duyurdu. Uzmanlar bu yayınlarda işlenen göçmen ve İslam konularının genellikle olumsuz şekilde ele aldığını belirtiyor.
Televizyon yöneticileri ise eleştiriye neden olan konuların kriz döneminde fazlaca işlendiğini kabul etse de sayının son dönemde giderek azaldığının altını çiziyor.
Hart Aber Fair, prodüksüyon ekibiyse bütün mültecileri 'tehlikeli olarak etiketledikleri" suçlamasının adil olmadığını savundu. Hart Aber Fair, insanları meşgul eden sorunu olduğu gibi gösterdiklerini öne sürdü.
http://tr.euronews.com/2018/06/13/alman-televizyonlara-uyarimulteci-karsitliginikorukleyen-yayinlara-ara-verin
Henüz Yorum Yapılmamış.
- "KUZEY IRAK'TA 25-28 KİLOMETRE İÇERİDEYİZ" Irak 14.06.2018
-
CUMHURBAŞKANI İVANOV: “BU ANLAŞMAYI İMZALAMAYACAĞIM” Balkanlar 14.06.2018
- ÇİN: KORE SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN KARARLILIK VE SABIR GEREK Asya - Pasifik 14.06.2018
- AVRUPA BİRLİĞİ'NE 185 MİLYAR EUROLUK TERÖR FATURASI! Avrupa - AB 14.06.2018
- KİMSE AZINLIKLARA KOSOVA’DAN FAZLA HAK TANIMIYOR Balkanlar 14.06.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS