NTV (13 Mayıs 2020)
Şirketten yapılan açıklamaya göre, anlaşma, üretilen elektriğin garantili kapasite bedeli karşılığında 25 yıl süresince satışını içeriyor.
Santralde enerji üretiminde kullanılacak doğalgaz, Özbekistan'ın tedarik şirketi Uztransgaz tarafından temin edilecek. Gerekli yer tahsislerinin sağlanmasının ardından başlanacak santral inşaatının, 12 ay içinde tamamlanması planlanıyor.
Açıklamaya göre, yılda yaklaşık 2 milyar kilovatsaat elektrik üretecek santral, Özbekistan'ın enerjide kaynak çeşitliliği ve tasarruf stratejisi açısından büyük önem arz ediyor.
''Yeni Fırsatları Kovalayacağız''
Açıklamada görüşlerine yer verilen Özbekistan Enerji Bakanı Alisher Sultanov, Özbekistan'ın enerji arz güvenliğini sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Kendi kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak, kaynak çeşitliğini artırmayı hedefliyoruz. Aksa Enerji ile imzaladığımız anlaşmalar ile de bu alanda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Bu yeni iş birliği, hem elektrik arzında istikrarı artırması hem de doğalgaz kaynaklarımızı daha verimli kullanabilmemiz açısından son derece önemli." ifadelerini kullandı.
Aksa Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı da Türkiye'de yüksek kapasite kullanım oranlarıyla çalıştırmakta zorluk çekilen santrallerin lisanslarını iptal edip, ekipmanların yurt dışı yatırımlarında kullanıldığını kaydetti.
Şu ana kadar kendi ekipmanlarıyla 6 ila 9 ay kadar kısa sürede üç Afrika ülkesinde santral kurduklarını belirten Kazancı, "Aynı iş modelini Asya'ya taşıyarak, Özbekistan'la uzun süre devam edecek çok önemli bir iş birliğine imza attık. Taşkent'te kuracağımız 240 megavat kurulu güçteki Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali için 25 yıl süreli bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma ile Özbekistan halkının verimli enerji arzına ulaşmasına katkı sağlayacağız. Özbekistan ile beraber 2 kıtada 6 ülkede enerji üreten global bir şirket olarak, Latin Amerika'dan Asya'ya kadar tüm coğrafyalarda yeni yatırım fırsatlarını kovalamaya devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
FİLİPİNLER, ABD YAPIMI APACHE HELİKOPTERLERİ YERİNE 6 ADET TÜRK YAPIMI ATAK HELİKOPTERİ ALACAK
Asya - Pasifik
14.05.2020
- İSVİÇRE, KOMŞULARIYLA SINIRLARINI YENİDEN AÇIYOR Avrupa - AB 14.05.2020
- BULGARİSTAN KUZEY MAKEDONYA’NIN KENDİ YAZGISINI BELİRLEMESİNİ ENGELLEMİYOR Balkanlar 14.05.2020
-
MERKEL’DEN UYARI: KORONAVİRÜS TEHLİKESİ HENÜZ GEÇMEDİ
Avrupa - AB
14.05.2020
-
ARNAVUTLUK CUMHURBAŞKANI, TÜRKİYE-ARNAVUTLUK ASKERİ İŞ BİRLİĞİ ANLAŞMASINI ONAYLADI
Balkanlar
14.05.2020
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
