Ermeni Haber Ajansı (13 Ağustos 2019)
Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığının izniyle 2010 yılından bu yana Akhtamar Adası'nın kutsal Surp Haç Ermeni Kilisesi'nde gerçekleştirilen ayin için hazırlıklara başlandığı belirtildi.
8 Eylül'de düzenlenecek olan ayine Vandaki oteller şimdiden doldu. Akhtamar Adası ve Surp Haç Ermeni Kilisesi'ni ziyaret eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Akhtamar Kilisesi'nin Van'ın tanıtımı noktasında en önemli destinasyon merkezi olduğunu ifade ederek, “Kültür Turizm Bakanlığımızın protokolü doğrultusunda, her yıl eylül ayının ikinci pazarı, Akhtamar Adası'nda Ermeni ayini yapılmaktadır. Bu yıl yapılacak olan Ermeni ayiniyle ilgili hazırlıklarımıza başladık. Karşılıklı görüşmelerimiz devam ediyor. Amacımız Van'a gelecek misafirlerin en güzel şekilde ağırlanması ve Van'dan memnun ayrılmalarını sağlamaktır” dedi.
Aktuğ, Ermeni ayinine katılım noktasında geçen yıla oranla artış beklediklerini belirtti.
Ocak ayından ağustos ayına kadar Akhtamar Adası'nı 125 bini aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Aktuğ, bu sayının geçmiş yıllara oranla arttığını söyledi.
Van'ın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden biri olan Akhtamar Ermeni Kilisesi'nde 7'nci Ermeni ayinin düzenlenecek olmasının turizm sektörünü şimdiden canlandırdığını belirten Elite World Van Hotel Satış ve Pazarlama Müdürü Salih Çiftçi ise “Eylül ayında gerçekleşecek olan 7'nci Ermeni ayini, kentte otellerin dolmasına neden oldu. Van'a şu anda hem İranlı misafirlerin, hem Iraklı misafirlerin, hem iç pazar kültür turlarının yanı sıra Ermeni misafirlerin yoğun bir talebi var. Bu yoğunluk 25 Eylül'e kadar devam edecektir” diye konuştu.
https://www.ermenihaber.am/tr/news/2019/08/13/Akhtamar-Van-Akdamar-Ermeni-Surp-Haç-Kilise-ayin/161812
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞINDAN TATBİKAT AÇIKLAMASI Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 15.08.2019
- İTALYA'DA HÜKÜMET KRİZİ SÜRÜYOR Avrupa - AB 15.08.2019
- RUHANİ: AZERBAYCAN İLE İLİŞKİLER DAHA DA GELİŞECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 15.08.2019
-
IRAK ÖZEL TEMSİLCİSİ VEYSEL EROĞLU: "TÜRKİYE IRAK'A 5 MİLYAR DOLARLIK KREDİ VERMEYİ TAAHHÜT ETTİ" Irak 15.08.2019
-
KUİNT ÜLKELERİNDEN ORTAK AÇIKLAMA Balkanlar 15.08.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS