ABD, RUSYA VE ÇİN AFGANİSTAN İÇİN PAKİSTAN'DAN BİR ARAYA GELDİ
Paylaş :
PDF İndir :

15.11.2021


CNN Türk (12 Kasım 2021)

 

Başkent İslamabad'da bir araya gelen Pakistan, Çin, ABD ve Rusya'nın Afganistan Özel temsilcileri, Taliban’ın yönetimi ele aldığı bu ülkeyle ilgili son gelişmeleri masaya yatırdı. Pakistan, Çin, ABD ve Rusya, Afganistan'daki mevcut ekonomik ve insani durumdan derin endişe duyduklarını vurgulayarak, Afganistan halkına desteğini yineledi.

Yine İslamabad’da bulunan Taliban’ın tayin ettiği Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki, bu ortak toplantıya katılmadı ancak daha sonra ülke temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.

Pakistan, Pekin’de yapılacak bir sonraki toplantıya Taliban temsilcisinin davet edileceğini açıkladı. Pakistan, uzun zamandır, Afganistan’ın Taliban yönetimi ele geçirdikten sonra yurt dışında dondurulan varlıklarının bu ülkedeki insani krizin önüne geçilmesi için serbest bırakılmasını istiyor.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.