TRT Haber (20 Temmuz 2018)
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malstrom, ABD'nin otomobil vergisini uygulamaya sokması durumunda misilleme yapacaklarını açıkladı.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun ticaretten sorumlu üyesi Cecilia Malmstrom Brüksel'deki Alman Marshall Fonu'nun ev sahipliğinde düzenlenen konferansta yaptığı açıklamada, "ABD bu otomobillere gümrük vergileri getirmesi halinde, bu çok talihsiz olacak. Üye ülkelerle birlikte yeniden dengeleme önlemleri listesini hazırlıyoruz ve bunu da Amerikan ortaklarımıza açıkladık" dedi.
Malmstorm "Çelik ve alüminyum ile aynı şekilde hazırlanıyor" diye ekledi.
Malmstrom'un eşlik edeceği Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, transatlantik ticaretini görüşmek üzere önümüzdeki hafta ABD Başkanı Donald Trump'ı ziyaret edecek.
Trump'ın danışmanı: İyi bir antlaşma teklifi bekliyoruz
ABD Başkanı Donald Trump'ın ekonomi danışmanı Larry Kudlow ise, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'dan çok iyi bir ticaret antlaşması teklifiyle gelmesini beklediklerini açıkladı.
Çözümlerden birinin karşılıklı olarak otomobil vergilerinde muafiyet olması konuşulsa da, Malstrom böyle bir çözümün sadece daha büyük bir ticaret antlaşması kapsamında mümkün olabileceğini söyledi.
Ayrıca bir antlaşma için müzakere yapabilecek yetkilerinin olmadığını belirten Malstrom, ziyaret amaçlarının sadece konuşmak ve gerginlikleri dindirmek olduğunu kaydetti.
Toplamda 60 milyar euro'luk ticaret etkilenebilir
Trump yönetimi, 1 Haziran'da AB'den ithal edilen çelik ve alüminyuma vergi arttırımında bulunmuştu. Karşılığında AB ise toplam 2,8 milyar euro (yaklaşık 15,7 milyar TL) ticaret hacmindeki Amerikan ürününe ek vergi getirmişti.
Fakat otomobil ticareti çok daha yüksek rakamlara ulaştığından, karşılığının daha yüksek olması bekleniyor. AB'den Amerika'ya satılan çelik ve alüminyum yaklaşık 6,4 milyar euro'yu bulurken, otomobil satışları için bu rakam yaklaşık 51 milyar Euro (yaklaşık 285,7 milyar TL).
AB Komisyonu, alınabilecek tedbirler konusunda çarşamba günü üye ülkelere açıklamalarda bulundu, fakat vergileri arttırılabilecek ürünlere örnek vermedi. Zarara karşılık olarak Amerikan ürünlerine uygulanabilecek vergiler, toplamda 9 milyar euroluk (yaklaşık 50,4 milyar TL) ticaret hacmini etkileyebilir.
Trump'ın yeni vergi tehdidi
AB'nin ABD'ye vergi misillemesine başlamasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa'dan ithal edilen tüm araçlara yüzde 20 ek gümrük vergisi uygulama tehdidinde bulunmuştu. Trump, "AB tarafından ABD'ye, büyük şirketlerine ve çalışanlarına uzun zamandır uygulanan tarifeler ve ticaret bariyerleri, yakında parçalanıp kaldırılmazsa ABD'ye gelen tüm arabalarına yüzde 20 gümrük vergisi getireceğiz. Burada üretsinler" ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: Reuters, Euronews
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
TRUMP'IN 'KARADAĞ 3. DÜNYA SAVAŞI'NI ÇIKARABİLİR' SÖZLERİNE TEPKİ Balkanlar 20.07.2018
- IRAK'TA GERİLİM GİDEREK TIRMANIYOR, GÖSTERİCİLER SINIR KAPISINI KAPATTI Irak 20.07.2018
- HİNDİSTAN'DAN ABD'YE S-400 RESTİ! 'VAZGEÇMEYECEĞİZ' Asya - Pasifik 20.07.2018
- LİDERLER ZİRVESİNDEN SONUÇ ÇIKMADI Balkanlar 20.07.2018
- ERMENİSTAN'IN AÇIKLAMALARINA SERT TEPKİ! Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 20.07.2018
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS