EuroNews (21 Aralık 2019)
Bernd Wuestneck/AP
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın imzaladığı Savunma Harcamaları Yetkilendirme Yasası (NDAA), Rus doğal gazını Avrupa’ya taşıması öngörülen Kuzey Akım 2 boru hattı projesine yaptırımlar getiriyor.
Tasarıya daha önce tepki gösteren Rusya ve Almanya Trump’ın imzasının ardından bir kez daha Amerikan yönetimini hedef aldı. Rusya projenin devam edeceğini açıklarken boru hattını döşeyen İsviçreli firma ise faaliyetlerin askıya alındığını bildirdi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın projenin tamamlanması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Rusya ekonomik projelerini uyguladı ve birilerinin yaptırımlarına aldırmadan uygulamaya devam edecek.” denildi.
Boru hattını döşeyen firma: Faaliyetleri askıya aldık
Boru hattının inşaatını yürüten İsviçre merkezli Allseas firması ise NDAA kararının uygulaması doğrultusunda Kuzey Akım 2’deki boru döşeme faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Şirket, ABD’li yetkililerden gerekli düzenleyici, teknik ve çevresel konuların açığa kavuşturulmasını beklediğini bildirdi.
Kuzey Akım 2 Sözcüsü Jens Mueller ise projeyi tamamlamanın Avrupa enerji arzı için çok önemli olduğunu söyledi. Sözcü, “Projeyi destekleyen şirketlerle birlikte boru hattını en kısa sürede tamamlamak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Alman hükümet sözcüsü Ulrike Demmer ise Almanya’nın sınır ötesi yaptırımları reddettiğini açıkladı. Sözcü bu yaptırımların Alman ve Avrupalı şirketleri etkilediğini ve içişlerine karışmak anlamına geldiğini söyledi.
Almanya Başbakanı Merkel bu hafta yaptığı açıklamada Kuzey Akım 2 projesine Amerikan yaptırımları doğrultusunda geri adım atmayacaklarını söylemişti. Merkel, ülkelerin kendi egemenlik alanları dışındaki bölgelere yönelik yaptırımlarına karşı olduklarını bildirdi.
ABD: Avrupa, Rusya enerjisine bağımlı hale geliyor
Amerikan yönetimi; Türk Akım ve Kuzey Akım 2 boru hatlarının Avrupa'yı Rus enerjisine bağımlı hale getireceğini ve ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu iddia ediyor. Trump’ın imzaladığı yasa ile Kuzey Akım 2 projesinde yer alan şirketlere yaptırımlar uygulanabilecek.
Kuzey Akım 2 projesi, Rusya'nın Narva Körfezi'nden Almanya'nın Greifswald şehrine geliyor. Proje için Baltık Denizi'ne 2 bin 100 kilometre uzunluğunda boru döşenirken doğal gazın Almanya’ya taşınabilmesi için 300 kilometre daha döşenmesi gerekiyor.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- GAZPROM: UKRAYNA İLE RUSYA AVRUPA’YA GAZ TRANSFERİNDE ANLAŞTI Avrupa - AB 23.12.2019
-
ÖZBEKİSTAN HALKI SANDIK BAŞINA GİDECEK
Orta Asya
23.12.2019
-
HONG KONG'DA PROTESTOCULAR UYGUR TÜRKLERİNE DESTEK İÇİN TOPLANDI
Asya - Pasifik
23.12.2019
- AVRUPA BİRLİĞİ ERMENİSTAN YOLLARININ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN 5.1 MİLYON EURO VERECEK Kafkasya ve Türk-Ermeni İlişkileri 23.12.2019
- IRAKLI KÜRT YETKİLİLER: IŞİD, IRAK'TA YENİDEN GÜÇLENMEYE BAŞLADI Irak 23.12.2019
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 06.04.2026
“TÜRKİYE–GÜRCİSTAN İLİŞKİLERİ: STRATEJİK ORTAKLIK, BÖLGESEL BAĞLANTISALLIK VE ÇOK KATMANLI KURUMSAL İŞ BİRLİĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
