
Yeni Şafak (7 Ocak 2019)
ABD, Suriye’den çektiği askerlerden bir kısmını Kerkük’e taşıyor. Suriye’den Irak’a geçen ABD askerleri Kerkük’teki Keyvan Üssü’ne, Sincar’a ve Anbar’daki Ayn el-Esed Üssü’ne dağıtıldı.
Yeni Şafak’a konuşan Irak Türkmen Cephesi yöneticilerinden Ömer Beyoğlu, ABD’nin Kerkük’e yerleşme planının başta İran’a akıtılan 400 bin varillik petrolü önleme ve peşmergeyi yeniden Musul ve Telafer’le birlikte Kerkük’e taşıma girişimi olduğunu dile getirdi.
ABD’lilerin Kerkük’teki Keyvan ve el-Bagara bölgelerini güney ve kuzeyden kuşatma planı yaptığını söyleyen Beyoğlu, “Bölgede herkes istim üstünde, fırtına öncesi sessizlik havası hakim” dedi.
Irak eski Milletvekili Nebil Harbul ise Irak’ta durumun her geçen gün daha fazla belirsizliğe evrildiğini ve ülkede büyük çaplı iç savaş senaryosu hazırlandığını kaydetti. Irak’ın güneyinde başlayan ayaklanmaları geniş çaplı hale getirmek ve ülkeyi iç karışıklığa sürüklemek istendiğine vurgu yapan Harbul, bu karmaşanın Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsrail’den bağımsız olmadığına dikkat çekti.
“Hedef Bağdat ve Şam’ı İsrail-BAE-Suud ittifakına bağlamak” diyen Harbul, ABD ve İsrail’in mevcut parlamento yapısından ve sahadaki askeri durumdan memnun olmadığını belirtti. Harbul, “Çıkarılmak istenen kargaşa Kürt-Arap, Türkmen-Kürt, Şii-Sünni kutuplaşması üzerinden tezgahlanıyor” diye konuştu.
TELAFER’E ÖNLEM
Iraklı emekli Albay Vadullah Nafi ise ABD’nin Telafer çevresinde 2 üs bölgesi seçtiğini ve artan ABD tehditleri sebebiyle Haşdi Şabi’ye bağlı grupların Tikrit’ten çekildiğini söyledi. Tikrit’ten çekilmeye mukabil İran, Telafer’deki tahkimatı artırdı.
Tahran, Pentagon’un uzun süredir yerleşme hesabı yaptığı Telafer Havalimanı’na Haşdi Şabi içerisindeki özel eğitimli birliklerden Abbas Kuvvetleri’ni yerleştirdi. Vadullah Nafi, yakın dönemde bölgede yeni çatışma ve kaos alanları doğacağını, ABD’nin ciddi hazırlıkları olduğunu belirterek “Trump’ın sürpriz Irak ziyareti yeni dönemin başlangıcıydı. Bundan sonra gelişmeler farklı boyut kazanabilir” şeklinde konuştu.
https://www.yenisafak.com/dunya/abd-kerkuke-tasiniyor-3429528
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
ÖZBEKİSTAN VE KAZAKİSTAN'DAN DOĞALGAZDA İŞBİRLİĞİ Asya - Pasifik 08.01.2019
-
RUSYA, KOSOVA İLE SIRBİSTAN ARASINDA OLASI BARIŞ ANLAŞMASINI DESTEKLEYECEK Balkanlar 08.01.2019
- İNGİLTERE BREXİT ANLAŞMASINI 15 OCAK'TA OYLAYACAK Avrupa - AB 08.01.2019
- FRANSA'DA BİLDİRİMSİZ GÖSTERİLERİ YASAKLAYAN YASA GÜNDEMDE Avrupa - AB 08.01.2019
-
MALEZYA KRALI SULTAN V. MUHAMMED TAHTINDAN ÇEKİLDİ Asya - Pasifik 08.01.2019
-
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
THE TRUTH WILL OUT -
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
PATRIOTISM PERVERTED -
MEN ARE LIKE THAT -
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
"TÜRK-ERMENİ İLİŞKİLERİNİN DÜNÜ BUGÜNÜ YARINI" BAŞLIKLI KONFERANS