AB DIŞ TİCARETTE YENİ KURALLAR GETİRİYOR
Paylaş :
PDF İndir :

01.12.2017


AB Haber (28 Kasım 2017)

Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen kurallara göre, Avrupa Birliği’ne (AB) ithal edilecek ürünler için çevrenin korunmasına yönelik kurallar ile sosyal standartlar gözetilecek. Yeni kurallar, Avrupa Konseyi tarafından onaylandıktan ve AB Resmi Gazetesi’nde yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Avrupa Parlamentosu, devlet tarafından sübvanse edilerek rekabet üstünlüğü sağlanmış ürünlerin AB’ye ithalini kontrol etmek amacıyla oluşturulan yeni kuralları onayladı.

avrupa-parlamentosu-gidahattiÇevre korumacı ve sosyal standart kriterleri
Yeni kurallar, AB’nin dış ticaret ortaklarının, çevrenin korunmasına yönelik kurallar ile sosyal standartları karşılamasını, ancak bu sayede damping uygulamalarını önlemelerini gerektirecek.

Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen kurallar ayrıca; damping etkisi yaratan sosyal ve çevresel uygulamalar ile anti-damping önlemlerine karar verilirken dikkate alınacak.

AB Komisyonu ihracatçı ülkelerdeki koşulları izlemeye devam ederek, raporlayacak.

Avrupa şirketleri şikayetlerinde söz konusu raporlardan yararlanabilecek; ek kanıt sunmak zorunda kalmayacak.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin anti damping ile ilgili prosedürleri izleyebilmeleri için destek sağlanacak.

Başta sendikalar olmak üzere tüm paydaşların, ticaret savunma önlemleri hakkındaki kararlar konusunda görüşlerini iletmeleri kolaylaştırılacak.

ihracat-nakliyat-gidahatti (1)AB şirketleri için haksız rekabete son verecek
Yeni kurallar, Çin gibi aşırı üretim kapasitesine sahip üçüncü ülkelerin başta çelik, alüminyum, bisiklet, çimento, kimyasal maddeler, seramik, cam, kağıt ve güneş paneli gibi ürünleri sübvanse etmesi karşı karşıya kaldıkları ciddi fiyat rekabetiyle yaşadıkları haksız rekabetin önlenmesini amaçlıyor.

Avrupa Parlamentosu’nun onayladığı kurallar, AB Konseyi tarafından da resmen onayladıktan ve AB Resmi Gazetesi’nde yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek.

Gidahatti.com




Henüz Yorum Yapılmamış.

Kaynaklar:

Analiz
Yorum
Blog
Rapor
Bülten