2018 YILLIK RAPOR | ANNUAL REPORT

Yazar :
Tarih : 2018
Dil : Türkçe & İngilizce

PDF İndir

2018 yılının gelişmelerine ve etkinliklerine genel bir bakış sağlamak üzere hazırladığımız Yıllık Raporu sunmaktan mutluluk duyuyoruz.  

2018 yılına AVİM’in kurucusu ve Onursal Başkanımız Büyükelçi Ömer Engin Lütem’i kaybetmenin acısı ile girdik. Kendisine tanrıdan rahmet ve ruhunun şad olmasını diliyoruz.  

Merkezimiz bu yıl da çalışmalarını, Kafkas ve Balkan bölgeleri odaklı olarak, geniş Karadeniz bölgesi, Hazar havzası ve Orta Asya coğrafyalarına öncelik vererek, giderek yerleşmekte ve daha iyi anlaşılmakta olan Avrasya kavramımız kapsamında sürdürmüştür.  

Güney Kafkasya’daki üç devletin tarihlerinde ilk kez bağımsız cumhuriyetlerini kurdukları 1918 yılının yüzüncü yıldönümü, özellikle Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün işgalden kurtuluşu, törenler ve akademik etkinliklerle anılmıştır. Gürcistan ve Ermenistan’daki gelişmeler, Ermenistan’da bir halk hareketiyle, yirmi yıldır iktidarda bulunan bağnaz ve yozlaşmış bir zihniyete son verilmesi ve yeni bir sayfa açma girişimleri yakından izlenmiştir.