GÜNEY KORE İLE ABD, TİCARET VE GÜVENLİK ANLAŞMALARINA İLİŞKİN ORTAK BİLGİ NOTU YAYIMLADI
Paylaş :
PDF İndir :

14.11.2025


Anadolu Ajansı (14 Kasım 2025)

Elif Gültekin Karahacıoğlu 

 

Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung, ABD ile imzalanan ticaret anlaşması ve güvenlik işbirliği düzenlemelerine ilişkin ortak bilgi notunun yayımlandığını duyurdu.

Yonhap ajansının haberine göre, Lee, başkent Seul'deki Başkanlık ofisinde düzenlediği basın toplantısında, 31 Ekim-1 Kasım'da Güney Kore'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Liderler Zirvesi öncesinde, 29 Ekim'de ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede imzalanan anlaşmaya dair detayları paylaştı.

Lee, Trump ile yapılan iki zirve toplantısının ardından "anlamlı bir sonuç" elde edildiğini belirterek, bu kapsamda Güney Kore ile ABD arasında imzalanan ticaret anlaşması ve güvenlik işbirliği düzenlemelerine ilişkin ortak bilgi notunun yayımlandığını açıkladı.

Devamı için tıklayınız




Henüz Yorum Yapılmamış.