
Medya Günlüğü (26 Nisan 2025)
Gürsel DEMİROK
“Kuzenimin eşi Ermeni’ydi. Kayınpederi, ‘Ermeni olaylarını bizimkiler başlattı. Bizler onlar yüzünden mağdur olduk. İzmit’te yaşıyorduk onların yüzünden İstanbul’a taşınmak zorunda kaldık. Emperyalist devletlerin maşası oldular bizimkiler’ diye anlatırdı.”
1915 olayları ve Türkiye-Ermenistan ilişkileri üzerine bir yazı kaleme aldığımı söylediğim bir dostumun ifadeleri bunlar. 1915’te yaşananlara ilişkin iki ülkenin yaklaşımları farklı. Gerçek, Ermeni yurttaşımızın ifadelerinde saklı. Bu yurttaşımızın açık yüreklilikle dile getirdiği gerçeği Ermenistan ve diaspora Ermenileri kabule yanaşmamakta. Keza Ermenileri maşa olarak kullanan dünün emperyalist devletleri.
Ermeni yurttaşımızın, “bizimkiler başlattı” dediği Ermeni olaylarının tarihçesi özetle şöyle:
Osmanlı İmparatorluğu, yönetimi altındaki farklı kültürlere, farklı dinlere asırlar boyu saygı ve hoşgörü ile yaklaşmıştır. Bu çerçevede Osmanlı bürokrasisinde çok sayıda Ermeni görev almıştır. Dışişleri ve Maliye bakanlıkları gibi önemli kurumlarda üst düzey mevkiler kimi zaman Ermenilerce üstlenilmiştir. Ermenilerin, diğer gayrimüslim azınlıklar gibi, hak ve özgürlükleri teminat altına alınmıştır.
Makalenin tamamını okumak için tıklayınız: https://medyagunlugu.com/ermeni-olaylarini-bizimkiler-baslatti/
© 2009-2025 Avrasya İncelemeleri Merkezi (AVİM) Tüm Hakları Saklıdır
Henüz Yorum Yapılmamış.
-
KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’NDE MARAŞ’TA YAPILACAK ENVANTER ÇALIŞMASI
AVİM 05.07.2019 -
GEORGIA: THE BAKU-TBILISI-KARS RAILROAD: PEACE & PROSPERITY THROUGH THE REVIVAL OF THE SILK ROADS
Dr. Reza YEGANESHAKIB 15.05.2019 -
DUMA SEÇİMLERİ ÖNCESİ RUSYA’DA SON DURUM-Halit GÜLŞEN
- 27.10.2011 -
SOYKIRIM İDDİALARININ GELECEĞİ VE AİHM’NİN PERİNÇEK-İSVİÇRE KARARI - Prof. Dr. Alaeddin YALÇINKAYA
Prof. Dr. Alaeddin YALÇINKAYA 05.11.2015 -
ALMANYA’NIN BOSNA-HERSEK’TEKİ YÜKSEK TEMSİLCİ ADAYI, CHRİSTİAN SCHMİDT VE ONUN MUHTEMEL BONN YETKİLERİNİ KULLANMASI - 02.05.2021
Senad SEVDİK 05.05.2021
