Haberler, 25 Eylül 2017
Kazakistan enerji sektöründeki yatırım olanaklarının ve regülasyon ortamının ele alınacağı 16. Enerji Düzenleyicileri Bölgesel Birliği (ERRA) Enerji Yatırım ve Düzenleme Konferansı, Kazakistan'ın başkenti Astana'da başladı.
Konferansa Kazakistan Milli Ekonomi Bakan Yardımcısı Serik Jumangarin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, EPDK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Gülefsan Demirbaş ve Petrol Platformu Derneği (Petform) Genel Sekreteri Eser Özdil'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan EPDK Başkanı Yılmaz, enerji kaynakları açısından Kazakistan'ın verimli bir ülke olduğuna dikkati çekerek, "Kökenlerinin birbirlerine yakın olması, Türk yatırımcıların Kazakistan'a gelmesi açısından iki kardeş ülke için önemli bir fırsat. Dünya enerji sektöründe iki ülkenin birlikte çalışması, iki ülkenin geleceği açısından önemlidir." ifadelerini kullandı.
Kazakistan'ın bölgede hızla büyüyen bir ülke olduğuna işaret eden Yılmaz, ileride Kazakistan ile yatırımcı çekme noktasında birtakım iş birliklerinin yapılabileceğini ve Türkiye'nin buna her zaman açık olduğunu vurguladı.
EPDK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Demirbaş, Kazakistan'da hidrolik kaynakların kullanıldığını belirterek, "Biz de güneş ve rüzgar yatırımlarına yeni başladık. Belki Kazakistan'dan biraz daha öndeyiz. Bu konuda Kazakistan ile ortak çalışmaları yürütebiliriz." dedi.
Petform Genel Sekreteri Özdil, Kazakistan'ın enerji piyasasının gelişmekte olduğunu dile getirerek, bugüne kadar Türk şirketlerinin Kazakistan'ın enerji piyasasında ciddi yatırımların olmadığını söyledi.
Türk şirketlerinin daha çok ülke içindeki enerji yatırımlara odaklandığını vurgulayan Özdil, "Tahmin ediyorum ki Türk şirketleri, Kazakistan dahil olmak üzere yurtdışındaki piyasalarda yatırım yapmak için fırsatları değerlendiriyor olacaklardır." diye konuştu.
İki gün sürecek konferansın ilk gününde gerçekleştirilen oturumlarda, Kazakistan'ın enerji sektöründeki mevcut durumu, doğalgaz piyasasının geleceği ve rekabet konuları ele alındı.
Henüz Yorum Yapılmamış.
- ALMANYA'DAKİ SEÇİM SONUÇLARI AVRUPA BİRLİĞİ'Nİ NASIL ŞEKİLLENDİRECEK ? Avrupa - AB 26.09.2017
- AŞIRI SAĞ VE ALMANYA'NIN GELECEĞİ Avrupa - AB 26.09.2017
- IRAK'TAN REFERANDUMDAN SONRA İLK AÇIKLAMA Irak 26.09.2017
- ATİNA’YA SIĞINMACI UYARISI Avrupa - AB 26.09.2017
- İNGİLTERE'DE BREXİT KARŞITI PROTESTO Avrupa - AB 26.09.2017
-
25.01.2016
THE ARMENIAN QUESTION - BASIC KNOWLEDGE AND DOCUMENTATION -
12.06.2024
THE TRUTH WILL OUT -
27.03.2023
RADİKAL ERMENİ UNSURLARCA GERÇEKLEŞTİRİLEN MEZALİMLER VE VANDALİZM -
17.03.2023
PATRIOTISM PERVERTED -
23.02.2023
MEN ARE LIKE THAT -
03.02.2023
BAKÜ-TİFLİS-CEYHAN BORU HATTININ YAŞANAN TARİHİ -
16.12.2022
INTERNATIONAL SCHOLARS ON THE EVENTS OF 1915 -
07.12.2022
FAKE PHOTOS AND THE ARMENIAN PROPAGANDA -
07.12.2022
ERMENİ PROPAGANDASI VE SAHTE RESİMLER -
01.01.2022
A Letter From Japan - Strategically Mum: The Silence of the Armenians -
01.01.2022
Japonya'dan Bir Mektup - Stratejik Suskunluk: Ermenilerin Sessizliği -
03.06.2020
Anastas Mikoyan: Confessions of an Armenian Bolshevik -
08.04.2020
Sovyet Sonrası Ukrayna’da Devlet, Toplum ve Siyaset - Değişen Dinamikler, Dönüşen Kimlikler -
12.06.2018
Ermeni Sorunuyla İlgili İngiliz Belgeleri (1912-1923) - British Documents on Armenian Question (1912-1923) -
02.12.2016
Turkish-Russian Academics: A Historical Study on the Caucasus -
01.07.2016
Gürcistan'daki Müslüman Topluluklar: Azınlık Hakları, Kimlik, Siyaset -
10.03.2016
Armenian Diaspora: Diaspora, State and the Imagination of the Republic of Armenia -
24.01.2016
ERMENİ SORUNU - TEMEL BİLGİ VE BELGELER (2. BASKI)
-
AVİM Konferans Salonu 08.05.2026
“GÜNÜMÜZDE DİNİN SİYASET ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: PATRİKHANE ÖRNEĞİ” BAŞLIKLI KONFERANS
